spot_img

Η Ferrari «έφαγε πόρτα» σε συνάντηση της F1 για τους κινητήρες

Στην συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής σχετικά με τους κινητήρες νέας γενιάς στη Formula 1 δεν παρευρέθη η Scuderia Ferrari, καθώς δεν έχει καταθέσει επίσημα αίτηση για το πλαίσιο κανονισμών του 2026.

Η Scuderia Ferrari έμεινε εκτός σε πρόσφατη συνάντηση που έκανε η Συμβουλευτική Επιτροπή της Formula 1 σχετικά με τους κινητήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα RacingNews365.com η ιταλική ομάδα δεν έχει ανακοινώσει και επίσημα πως τάσσεται υπέρ των Νέων Τεχνικών Κανονισμών για τις μονάδες ισχύος που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2026.

Χαρακτηριστικά οι κατασκευαστικές εταιρίες είχαν περιθώριο μέχρι 15 Οκτωβρίου του περασμένου έτους για να κάνουν αίτηση, η προθεσμία όμως αργότερα πήρε παράταση μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής μόνοι οι Audi Formula Racing, Alpine SAS, Honda Racing Corporation, Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP) και Red Bull Powertrains (RBPT) έχουν κάνει επίσημη αίτηση για το νέο αυτό πλαίσιο κανονισμών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ενδέχεται στη Ferrari να είναι ακόμα διστακτικοί καθώς Honda και Red Bull Racing έχουν πλέον σπάσει τα δεσμά της συνεργασίας τους και υπάρχει περίπτωση να εισέλθουν στην Formula 1 και οι δυο ως ξεχωριστοί προμηθευτές κινητήρων για τις ομάδες του grid. Το σενάριο αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς οι νέοι προμηθευτές θα έχουν το προνόμιο να τρέξουν διάφορα είδη δοκιμών πάνω στην δυναμική των μονάδων ισχύων, γεγονός που μπορεί να δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην Red Bull Racing.

Η αλλαγές αυτές στους κανονισμούς έχει ως στόχο να τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερων κατασκευαστών με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την Formula 1.

Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, τόνισε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον τους το 2026.

«Είναι εκπληκτικό και είναι πολύ καλό για τον χώρο της Formula 1 να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία. Είναι τρομερό να υπάρχει τόσο ενδιαφέρον και δείχνει πόση δύναμη έχει το άθλημα αυτό να προσελκύσει νέους επενδυτές για τους κινητήρες. Είναι καταπληκτικά νέα».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles