spot_img

Η Ferrari έκανε «πρόβα» τις αναβαθμίσεις της πριν την Αυστρία

Η Scuderia Ferrari εκμεταλλεύτηκε τους κανονισμούς της Formula 1 ώστε να δοκιμάσει τις αναβαθμίσεις που θα παρουσίασει στο Grand Prix Αυστρίας.

Λίγες ημέρες πριν τα μονοθέσια της Formula 1 πατήσουν στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας η Scuderia Ferrari αποφάσισε να προβεί σε μια κίνηση ματ. Η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τους κανονισμούς και πραγματοποίησε μια ημέρα κινηματογράφησης στην πίστα του Φιοράνο.

Το σημείο «κλειδί» της υπόθεσης ήταν ότι άδραξαν να δοκιμάσουν το νέο πακέτο αναβαθμίσεων της SF-23. Αυτό περιλαμβάνει νέο υποστήριγμα της εμπρός αεροτομής, ενώ το πιο σημαντικό νέο στοιχείο ήταν το νέο δάπεδο που δοκιμάστηκε το απόγευμα – αμφότερα ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Red Bull. Βάσει κανονισμών, οι Carlos Sainz και Charles Leclerc που μοιράστηκαν καθήκοντα το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα, είχαν μόλις 100 χιλιόμετρα στη διάθεσή τους κι αυτά με τη χρήση demo ελαστικών. Ωστόσο τα δεδομένα που μάζεψαν ήταν πολύτιμα και μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά.

Οι νέες αναβαθμίσεις της Ferrari αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στο επερχόμενο Grand Prix Αυστρίας, εκεί όπου θα δούμε και νέα πίσω αεροτομή. Στόχος των Ιταλών είναι να βελτιστοποιηθεί η οδηγησιμότητα του μονοθεσίου ώστε οι Leclerc και Sainz να είναι σε θέση να πιέσουν περισσότερο στο όριο και το μονοθέσιο θα μπορεί να κινείται ταχύτερα σε πίστες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η Ferrari ταλαιπωρείται από έντονη φθορά στα ελαστικά της, κάτι που επηρεάζει το ρυθμό αγώνα της. Στον Καναδά η διαχείριση των ελαστικών βελτιώθηκε, με τους οδηγούς της να κάνουν στρατηγική ενός pit-stop και αυτό τους έφερε στις θέσεις 4 και 5 στα τελικά αποτελέσματα, παρότι είχαν εκκινήσει από τις θέσεις 10 και 11.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά και τις προβλέψεις για το Grand Prix Αυστρίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles