spot_img

Πουλάει τελικά την F1 η Liberty Media;

Πόσα χρήματα θα έβαζαν σε σκέψεις τη Liberty Media για το ενδεχόμενο να πουλήσει την F1 σε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει; 

Τα τελευταία χρόνια, πολλές φήμες κάνουν το γύρο του διαδικτύου σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει πωλητήριο στη Formula 1. H Liberty Media αγόρασε το σπορ πίσω στο 2017 έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κι έκτοτε έχει κάνει εξαιρετικές κινήσεις ώστε η αξία του να αυξηθεί.

Έπειτα από ορισμένες στρατηγικές αλλαγές που έγιναν στο μεσοδιάστημα, η αξία των ομάδων έχει εκτοξευθεί, με ορισμένες να αξίζουν πλέον πάνω από 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο αυτό δεν έχει σταματήσει τις φήμες περί πώλησης της Formula 1 και συγκεκριμένα σε επενδυτικά σχήματα από τη Σαουδική Αραβία.

O CEO της Liberty Media, Craig Maffei, μίλησε στο Walker Webcast σχετικά με το μέλλον της F1.

«Είμαστε μια εταιρεία που αν προβούμε σε πώληση θα χρειαστεί να πληρώσουμε το φόρο που μας αναλογεί. Τα έσοδα που θα πάνε στους μετόχους, θα τους οδηγήσουν επίσης σε πληρωμή φόρων. Αν θέλουμε να πουλήσουμε τη Formula 1, θα δημιουργήσουμε μια νέα εταιρεία και θα περιμένουμε αρκετό καιρό δίχως να έχουμε κάποια συγκεκριμένη πρόθεση. Έπειτα μπορούμε να πουλήσουμε αυτή την εταιρεία δίχως να χρειαστεί να πληρώσουμε κάποιο φόρο. O τρόπος με τον οποίο είμαστε δομημένοι, κάνει το σενάριο πώλησης αυτή τη στιγμή μη ελκυστικό. Έχω πει στο παρελθόν πως οι Σαουδάραβες είναι συνεργάτες μας σε ορισμένους τομείς και έχουμε και έναν αγώνα στη χώρα. Έχουμε ένα κύριο χορηγό, όμως δεν είχαμε ποτέ πρόταση, δεν μας προσέγγισαν. Και για να είμαι ειλικρινής τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια δεν μπορώ να πω πως είναι ελκυστική προσφορά. Στις αγορές η τιμή κυμαίνεται στα 17 με 18, οπότε γιατί να πάρουμε μόνο 20; Θα ήθελα πολλά περισσότερα. Στο μέλλον θα θέλουμε πολλά περισσότερα».

Στις αρχές του 2023, υπήρξε η έντονη διαμάχη με την υποτιθέμενη εξαγορά της Formula 1 από επενδυτικό σχήμα της Σαουδικής Αραβίας. Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, προκάλεσε την οργή του σπορ, με το νομικό του τμήμα να στέλνει επιστολή προς τον 61χρονο, λέγοντάς του, πως παραβιάζει τα δικαιώματα της F1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά και τις προβλέψεις μας για το Grand Prix Αυστρίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles