spot_img

Η Ferrari έκανε τα πάντα για να πάρει την pole

Μετά το πέρας των κατατακτήριων, οι οδηγοί της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz, μίλησαν για το γεγονός δεν κατάφεραν να πάρουν την pole position.

Οι κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας είχαν συναρπαστικό φινάλε, με τον Sergio Perez να παίρνει την πρώτη του pole position στη Formula 1. Πολύ κοντά στη μάχη για την πρώτη θέση στην εκκίνηση του αγώνα στη Jeddah ήταν οι δύο Ferrari, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να είχαν «κλειδώσει» προσωρινά την πρώτη σειρά εκκίνησης. Ωστόσο, δεν είχαν απάντηση στον τελευταίο γύρο του Μεξικανού, με τον Leclerc να τερματίζει στη 2η και τον Sainz στην 3η θέση της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης: Perez – «Ούτε με χίλιους γύρους δεν φτάνω αυτόν το χρόνο»

Ο Charles Leclerc έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις, λίγο μετά το τέλος της προσπάθειάς του:

Αισθάνθηκα πως έκανα έναν καλό γύρο, ειλικρινά. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γύρο μου. Σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων έπρεπε να παραμείνω στην πίστα και να μην κάνω κάποιο λάθος, το οποίο θα μου κόστιζε πάρα πολύ. Έπειτα στο Q3, στη δεύτερη προσπάθεια, απλά έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα (που θα μπορούσα να βελτιώσω), όμως σίγουρα δεν περίμενα τον Checo να κάνει αυτόν το γύρο, συνεπώς του αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος πως ο Perez έκανε απίστευτη δουλειά σήμερα (Σάββατο). Αύριο (Κυριακή) είναι μία άλλη ημέρα κι ελπίζουμε πως θα έχουμε μία καλή εκκίνηση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο Carlos Sainz, από την μεριά του, σχολίασε την επίδοσή του στις κατατακτήριες:

Ο γύρος μου για την 3η θέση ήταν αρκετά καλός. Ήταν με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών, καθώς για κάποιο λόγο αυτό το τριήμερο είχε καλύτερη αίσθηση. Το νέο σε ελαστικών, για εμένα, είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ και, μόλις το χρησιμοποίησα για τον τελευταίο μου γύρο στο Q3, απλά δεν είχα πρόσφυση στο πίσω μέρος και δυσκολεύτηκα. Για χρησιμοποιημένο σετ, δεν ήταν και άσχημα, όμως ο Checo και ο Charles με προσπέρασαν για λίγο, αλλά και πάλι είναι εντάξει.

Photo: Ferrari

Τέλος, ο Ισπανός μίλησε για τον αγώνα στην πίστα της Jeddah:

Αναμένεται συναρπαστικός, τα τέσσερα μπροστινά μονοθέσια είναι «μπερδεμένα» ανάμεσα στη Ferrari και τη Red Bull. Συνεπώς, θα έχουμε ωραίο αγώνα, με στρατηγικές και προσπεράσματα, κάτι που θα κάνει τον αγώνα πολύ ωραίο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari δεν κατέκτησε την pole position στην πίστα της Jeddah, ωστόσο έχει καλές πιθανότητες για τη νίκη, με τους οδηγούς της να εκκινούν από τις θέσεις 2 και 3.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles