spot_img

Η Ferrari επέστρεψε στην κορυφή με τον Leclerc

Ο Charles Leclerc με Ferrari διαδέχθηκε τον Daniel Ricciardo (McLaren) στην κορυφή των χρόνων τη δεύτερη μέρα δοκιμών. Ο Μονεγάσκος την τελευταία ώρα της ημέρας έκανε χρόνο που πλησίασε αυτόν του Lando Norris (McLaren), που έκανε την Τετάρτη.

Το απογευματινό σκέλος δοκιμών ξεκίνησε μετά από μία ώρα διαλείμματος για τις ομάδες. Τα πρώτα 15 λεπτά, έκαναν την είσοδο στην πίστα τα πρώτα μονοθέσια, δηλαδή οι Pierre Gasly (AlphaTauri), Sebastian Vettel (Aston Martin) και George Russell (Mercedes). Οι πρώτοι αξιοσημείωτοι χρόνοι σημειώθηκαν από τον Nicholas Latifi (Williams), ο οποίος κατέβηκε μέχρι το 1:21.894 με τη C3 γόμα ελαστικών. Σταδιακά έκαναν όλο και περισσότερες ομάδες την πρώτη τους «εξόρμηση» στο απογευματινό σκέλος, όμως δεν σημείωναν κάποιον ιδιαίτερο χρόνο. Ταχύτερος των υπολοίπων ήταν ο Charles Leclerc με Ferrari, που έκανε χρόνο στο 1:23.565.

Διαβάστε επίσης: F1 2022 – Τα σχεδιαστικά μονοπάτια των μονοθεσίων

Μετά τη λήξη της πρώτης ώρας, τα πράγματα ήταν αρκετά ήσυχα, ώσπου να επιστρέψει το καθεστώς κόκκινης σημαίας για δεύτερη φορά στη σημερινή ημέρα. Αυτήν τη φορά, υπαίτιος ήταν ο Nikita Mazepin με Haas, με τη VF-22 ν’ ακινητοποιείται στο δεύτερο sector. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόβλημα στην αντλία καυσίμου. Λίγο μετά την επανέναρξη της διαδικασίας, ο Charles Leclerc έκανε μία γρήγορη προσπάθεια, με χρόνο 1:21.764 με τη C3. Συνεπώς, έφερε τη Ferrari του στην πρώτη θέση της απογευματινής κατάταξης και την 5η της γενικής. Λίγο αργότερα, ο Vettel έκανε κι αυτός γρήγορο χρόνο με τη C2, όμως, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:22.840.

Ελάχιστα πριν την ολοκλήρωση 2 ωρών στη διαδικασία, ο George Russell (Mercedes) σημείωσε χρόνο 1:21.890 με τη C2 γόμα ελαστικών και ανέβηκε στην 3η θέση της απογευματινής κατάταξης. Ακριβώς στη συμπλήρωση 2 ωρών, ο Esteban Ocon είναι ο πρώτος οδηγός της ημέρας που σπάει το «φράγμα» των 100 γύρων, με τον Pierre Gasly να τον ακολουθεί. Ενώ πλησίαζε η συμπλήρωση 2.5 ωρών, ο Nikita Mazepin επέστρεψε στην πίστα, ενώ η Red Bull του Sergio Perez ακόμα δεν επανεμφανίστηκε στο απογευματινό σκέλος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Οι επόμενες βελτιώσεις χρόνων ήρθαν από τους Nikita Mazepin (Haas) και Sebastian Vettel (Aston Martin). Ο Ρώσος έκανε χρόνο στο 1:22.429 με τη C3, ενώ ο Vettel κινήθηκε στο 1:20.784 με τη C3, κάτι που αποτελεί προς το παρόν το γρηγορότερο χρόνο του απογευματινού σκέλους. Ο Daniel Ricciardo παρέμενε στην κορυφή, ενώ είχε συμπληρώσει 103 γύρους 75 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας, ισοφαρίζοντας την απόσταση του Lando Norris στη χθεσινή πρώτη μέρα.

Ο Charles Leclerc τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης περίπου 70 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του απογευματινού σκέλους. Ο Μονεγάσκος έφερε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης τη Ferrari, με χρόνο 1:19.804 με τη C3. Κάποιοι «μιμήθηκαν» άμεσα τον Leclerc και βελτίωσαν το δικό τους χρόνο. Ο Pierre Gasly (AlphaTauri) έκανε χρόνο 1:20.542, ενώ ο Guanyu Zhou (Alfa Romeo) κινήθηκε στο 1:22.888.

Στην τελευταία ώρα, η πλειοψηφία των οδηγών του απογευματινού σκέλους βελτίωσαν τον προσωπικό τους ταχύτερο γύρο. Η πρώτη βελτίωση ήταν του Guanyu Zhou (Alfa Romeo) με 1:22.239 και τη χρήση της C3 γόμας ελαστικών. Ο Daniel Ricciardo (McLaren) βελτίωσε το χρόνο του στο 1:20.288 με τη C4. Αντίστοιχα, ταχύτερο προσωπικό χρόνο έκανε και ο George Russell (Mercedes), που κινήθηκε στο 1:20.537 με τη C3. Διαδοχικά γρήγορα περάσματα από τον Pierre Gasly (AlphaTauri), που κατέβηκε μέχρι το 1:19.918, χρόνος που υπολειπόταν από αυτόν του Leclerc κατά 0,114s. Ο Esteban Ocon (Alpine) σημείωσε χρόνο 1:22.164 με τη C3 και παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις της κατάταξης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Charles Leclerc (Ferrari) κινήθηκε ακόμα πιο γρήγορα κι έκανε χρόνο 1:19.689, πάλι με τη C3. Βελτιωμένη η εικόνα και του Guanyu Zhou (Alfa Romeo) που έκανε χρόνο 1:21.885 και ανέβηκε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Κινέζος μπόρεσε, επίσης, να συμπληρώσει 63 γύρους και να μαζέψει πολύτιμα δεδομένα για την ομάδα του, η οποία έχασε έδαφος έως τώρα με διάφορα προβλήματα. Ο Sergio Perez (Red Bull) έκανε και αυτός γρήγορη προσπάθεια, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:21.430 και βρέθηκε στην 7η θέση.

Επομένως, η Ferrari ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην κορυφή, με τον Charles Leclerc να πλησιάζει το χρόνο του Lando Norris (McLaren). Επίσης, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε τη σημερινή μέρα 2 φορές, μία στο πρωινό και μία στο απογευματινό σκέλος.

Αποτελέσματα Δοκιμών Βαρκελώνης, Ημέρα 2η

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles