spot_img

Ο Verstappen εναντιώθηκε στην απομάκρυνση του Masi

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Max Verstappen, πιστεύει πως ο Michael Masi αποτέλεσε τον «αποδιοπομπαίο τράγο» για τα γεγονότα του GP Άμπου Ντάμπι, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον πρώην Διευθυντή Αγώνων.

Ο Michael Masi εκδιώχθηκε από τη θέση του Διευθυντή Αγώνων, μετά τους λάθος χειρισμούς του στο GP Άμπου Ντάμπι. Μέσα στο πλαίσιο αλλαγών που ετοιμάζεται να φέρει η FIA στη Formula 1 ήταν και η αλλαγή στο θεσμό του Διευθυντή Αγώνων. Το νέο δίδυμο που αναλαμβάνει είναι οι Eduardo Freitas και Niels Wittich, οι οποίοι θα υποστηρίζονται από τον Herbie Blash. Παράλληλα, η ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στις ομάδες και το Race Control μειώνεται σημαντικά.

Διαβάστε επίσης: F1 2022 – Τα σχεδιαστικά μονοπάτια των μονοθεσίων

Ένας από τους ανθρώπους που δεν είναι σύμφωνος με τον τρόπο που η FIA προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τη διεύθυνση των αγώνων είναι ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός, αρχικά, υπερασπίστηκε τον Michael Masi:

Νομίζω πως δεν είναι σωστό. Ο κάθε άνθρωπος πάντα προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δουλειά και ο οποιοσδήποτε μπορεί συνεχώς να χρησιμοποιήσει βοήθεια. Ακόμα κι εμείς, οι οδηγοί, έχουμε μία ολόκληρη ομάδα πίσω μας, προκειμένου να βελτιωθούμε. Για εμένα, είναι άδικο αυτό που συνέβη στον Michael, καθώς πραγματικά αποτέλεσε τον «αποδιοπομπαίο τράγο». Φυσικά, ο κόσμος μιλάει πολύ για ό,τι αποφασίστηκε στο GP Άμπου Ντάμπι. Όμως, μπορείτε να φανταστείτε ένα διαιτητή σε οποιοδήποτε άθλημα να έχει ένα προπονητή ή κάτι ανάλογο να του φωνάζει στο αυτί του (ενδοεπικοινωνία) όλη την ώρα «κίτρινη κάρτα, κόκκινη κάρτα, όχι φάουλ, κ.λπ;» Είναι αδύνατο να λάβεις μια απόφαση.

Ο Max Verstappen πιστεύει πως οι αλλαγές που πρότεινε η FIA δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά ελαττώματα του Race Control:

Το γεγονός πως η Formula 1 ήδη το επέτρεψε αυτό, δηλαδή μέλη των ομάδων να μπορούν να μιλούν σε αυτόν (Διευθυντή Αγώνων) όσο λαμβάνονται αποφάσεις, είναι μεγάλο λάθος. Αυτό που έπρεπε να γινόταν είναι ο Michael να έπαιρνε μόνος του τις αποφάσεις, χωρίς να έχει ανθρώπους να φωνάζουν στο αυτί του. Οι άνθρωποι που τον απέλυσαν το επέτρεψαν αυτό σε πρώτη φάση. Για εμένα αυτό είναι μη αποδεκτό. Βασικά, τώρα απλά τον απέλυσαν, δεν μπορώ να το πιστέψω. Λυπάμαι για τον Michael, πιστεύω πως ήταν ένας πολύ καλός και ικανός Διευθυντής Αγώνων. Δεν έχω τίποτα απέναντι στους νέους Διευθυντές Αγώνων, πιστεύω πως είναι και αυτοί καλοί και ικανοί. Προσωπικά, στενοχωρήθηκα για τον Michael και του έστειλα, επίσης, γραπτό μήνυμα. Δεν ήταν σωστή απόφαση.

Ο Πρωταθλητής του 2021 αισθάνεται πως ήταν αδύνατο να καλύψει ο Michael Masi το κενό που άφησε στη θέση του Διευθυντή Αγώνων ο Charlie Whiting, όταν απεβίωσε το 2019.

Ειδικότερα, αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να τοποθετούσαν κάποιον δίπλα του … όταν ο Charlie απεβίωσε, ήταν πολύ δύσκολο ν’ αναλάβει κάποιος μετά από αυτόν. Είχε τόσο μεγάλη εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια και ο Charlie είχε βοήθεια γύρω του. Ίσως ο Michael να χρειαζόταν λίγη περισσότερη, ο καθένας χρειάζεται να έχει άτομα με εμπειρία. Εννοώ πως όταν ήρθα στο άθλημα, την πρώτη μου χρονιά, ήμουν εντελώς άπειρος. Τώρα, είμαι πολύ πιο μακριά από εκεί που βρισκόμουν τότε και πιστεύω πως θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με τον Michael. Η άμεση απόλυσή του, για εμένα, δεν είναι η σωστή απόφαση. Ωστόσο, του εύχομαι τα καλύτερα με οτιδήποτε έρθει στη συνέχεια κι ελπίζω πως θα είναι καλύτερα από το να βρίσκεται στη θέση του Διευθυντή Αγώνων της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Max Verstappen είναι αντίθετος με την απομάκρυνση του Michael Masi από το πόστο του Διευθυντή Αγώνων. Ωστόσο, πιστεύει πως όντως υπάρχουν λάθη στο Race Control, για τα οποία η FIA και η Formula 1 οφείλουν να μεριμνήσουν.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles