spot_img

Η Ferrari ετοιμάζεται για ακόμα μια δύσκολη σεζόν

Ο Mattia Binotto πιστεύει πως η νέα αγωνιστική σεζόν αναμένεται εξίσου δύσκολη για την Ferrari με του 2020, με το βλέμμα να είναι στο 2022.

Η Scuderia είχε ένα αρκετά ικανοποιητικό τριήμερο δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν, γράφοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο. Ο Carlos Sainz στο performance run του ήταν 0.6s πιο αργός από τον ταχύτερο Max Verstappen. Όμως, οι χειμερινές δοκιμές δεν είναι ενδεικτικές, καθώς πολλές ομάδες κρύβουν τηn πραγματική τους ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: Το παράξενο airbox της Alpine A521 κεντρίζει το ενδιαφέρον

Ο χειμώνας του 2021 για την Ferrari ήταν πιο ήρεμος από αυτόν του 2020. Το μονοθέσιο ανταποκρίνεται στα δεδομένα του εργοστασίου, όμως σε καμία από τις τρεις ημέρες δεν έπεισε πως έχει κάνει βήμα να κοντράρει τις Mercedes και Red Bull. O στόχος της ομάδας είναι να παλέψει για την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το 2022.

Ο Binotto τώρα μιλά για την νέα σεζόν και εξηγεί την κατάσταση της Ferrari.

Είναι πολύ δύσκολο όταν δεν αποδίδεις όπως θα περίμενες. Ως Scuderia Ferrari, οι προσδοκίες μας και ο στόχος μας είναι πάντα το μέγιστο, να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά πρέπει να πω πως όσο δύσκολο κι αν ήταν το 2020 όπως έχει προαναφέρει και ο Charles, μείναμε ενωμένοι. Θα ήταν πολύ εύκολο να πέσουμε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση βλέποντας την κακή μας απόδοση. Όμως, η ομάδα παρέμεινε ενωμένη και προσπάθησε να βελτιωθεί. Τώρα είμαστε στην αρχή μιας νέας σεζόν, έχουμε ένα διαφορετικό μονοθέσιο, έχουμε νέα ελπίδα. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη. Θα είναι όμως μια μεγάλη σεζόν, με 23 αγώνες. Μάλλον θα είναι και πάλι πολύ δύσκολη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να εστιάσουμε στον στόχο μας, ο οποίος είναι μακροπρόθεσμος και να μην ξεχαστούμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με ανάλυση των Χειμερινών Δοκιμών.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον Carlos Sainz και την προσαρμογή του στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον Charles Leclerc.

Τους περασμένους μήνες οδήγησε παλαιότερα μονοθέσια, το οποίο ήταν σημαντικό ώστε να τον βάλουμε στο πνεύμα της ομάδας, με τους μηχανικούς και τις διαδικασίες μας. Έκανε μεγάλη προετοιμασία για τα τεστ και την αρχή της σεζόν και έδωσε έμφαση στον προσομοιωτή του Maranello. Όσο για τον Charles είμαι επίσης πολύ χαρούμενος. Έχει προσαρμοστεί στα εσωτερικά της ομάδας εντός και εκτός πίστας το οποίο είναι άκρως θετικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari μπαίνει με αισιοδοξία στο 2021, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ακόμα μια δύσκολη σεζόν. Όμως μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα επιστροφής στην κορυφή.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles