spot_img

Η Ferrari θέλει αλλαγές στους κανονισμούς κινητήρων

Στη Scuderia Ferrari υποστηρίζουν πως οι κανονισμοί σχετικά με τις ποινές θέσεων πρέπει να απλοποιηθούν και θεωρούν πως οι ομάδες θα έπρεπε να δικαιούνται περισσότερες αλλαγές στις μονάδες ισχύος των μονοθεσίων τους.

Τις τελευταίες σεζόν στην Formula 1 βλέπουμε αρκετά συχνά το grid εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής να είναι πολύ διαφορετικό από το πως αυτό διαμορφώθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Βασική αιτία αποτελούν οι ποινές θέσεων που δέχονται οδηγοί και ομάδες έχοντας ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο αλλαγών σε κάποια βασικά τμήματα του μονοθεσίου και κατά κύριο λόγο στην μονάδα ισχύος. 

Το σύστημα απόδοσης ποινών σύμφωνα με τις όποιες αλλαγές στην μονάδα ισχύος είναι αρκετά περίπλοκο και έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στις ομάδες ειδικά σε αγωνιστικά τριήμερα όπου αρκετοί οδηγοί δέχονται ποινές με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Grand Prix Ιταλίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, οι κανόνες θα πρέπει να είναι πιο απλοί και ξεκάθαροι ώστε να μπορεί το grid εκκίνησης να διαμορφώνεται πιο γρήγορα.  

«Ο λόγος που καθυστέρησαν τόσο να ανακοινώσουν το grid εκκίνησης στην Monza ήταν γιατί υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες στις ποινές και οι κανονισμοί δεν είναι ξεκάθαροι. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μέλλον και όχι μόνο αναφορικά με το πως καθορίζεται η σειρά εκκίνησης βάση των ποινών».

 

Στην συνέχεια ο Binotto υποστήριξε πως η FIA θα έπρεπε να επιτρέπει στις ομάδες περισσότερες αλλαγές στις μονάδες ισχύος. Η θέση του αυτή είναι κατά μια άποψη δικαιολογημένη, ειδικά φέτος όπου έχουμε στην Formula 1 μια νέα γενιά μονοθεσίων καθώς και το «πάγωμα» στην εξέλιξη των κινητήρων τους μέχρι και το 2025.

«Νομίζω οι κανονισμοί γενικότερα είναι πάρα πολλοί. Είναι δύσκολο για έναν θεατή να βλέπει να μονοθέσιο στην pole και να μην εκκινεί πρώτο λόγο ποινής θέσεων. Οπότε ίσως η αντιστοιχία των τριών κινητήρων ανά οδηγό δεν αρκεί για τα όσα έχουμε καταφέρει. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον κανονισμό αυτό του χρόνου».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles