spot_img

Formula 1: Επισημοποιήθηκε το πρόγραμμα του 2023

Η FIA ενέκρινε το πρόγραμμα της Formula 1 για την αγωνιστική σεζόν του 2023 με αριθμό αγώνων που σπάει κάθε ρεκόρ.

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2023 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 εγκρίθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA.

Το ημερολόγιο της Formula 1 περιλαμβάνει 24 αγώνες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, με την προσθήκη του Grand Prix του Λας Βέγκας ως τον προτελευταίο γύρο της σεζόν. Θα είναι ο τρίτος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το Μαϊάμι και στο Όστιν.

Το Grand Prix του Μπαχρέιν θα ανοίξει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023 στις 5 Μαρτίου, ενώ το Grand Prix του Μονακό, στις 28 Μαΐου, διατηρείται στο πρόγραμμα. Το GP του Άμπου Ντάμπι θα πάρει τη συνηθισμένη του θέση ως ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στις 26 Νοεμβρίου. Το GP του Κατάρ, στις 8 Οκτωβρίου, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Στο ημερολόγιο της F1 για το 2023 αποφεύχθηκε η «σύγκρουση» με τις 24 Ώρες του Λε Μαν ως μέρος των προσπαθειών των μελών του ΠΣΜΑ να βελτιστοποιήσουν όλα τα ημερολόγια αγώνων παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, δήλωσε.

«Η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της απήχησης του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η προσθήκη νέων πιστών και η διατήρηση των παραδοσιακών αγώνων υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους Κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση θαυμαστών το 2023. Κατά τη διαμόρφωση του ημερολογίου της F1 για το 2023, τα μέλη του ΠΣΜΑ είχαν επίσης υπόψη τους τις ημερομηνίες για τις διάσημες 24H Le Mans».

Το πρόγραμμα της Formula 1 του 2023

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles