spot_img

Η Ferrari ζητά επανεξέταση για την ποινή του Sainz στην Αυστραλία

Η Scuderia Ferrari ζητά επανεξέταση της ποινής που δέχθηκε ο Carlos Sainz στο Grand Prix Αυστραλίας από την FIA, σχετικά με την επαφή του με τον Fernando Alonso, η οποία τον έθεσε εκτός βαθμών.

Στη Scuderia Ferrari έμειναν άκρως δυσαρεστημένοι με την απόφαση των αγωνοδικών να τιμωρήσουν τον Carlos Sainz με ποινή πέντε δευτερολέπτων για την επαφή που είχε με το Fernando Alonso στην εκκίνηση του 57ου γύρου του Grand Prix Αυστραλίας. Η ποινή έστειλε τον Ισπανό εκτός βαθμολογικής δεκάδας και η ιταλική ομάδα έφυγε με «άδεια χέρια» από την Μελβούρνη.

Αυτό που έχει εξοργίσει την ομάδα όμως είναι ότι ο οδηγός τους ουσιαστικά τιμωρήθηκε για ένα γύρο αγώνα ο οποίος δεν μέτρησε ποτέ. Συγκεκριμένα, η εκκίνηση αυτή προκάλεσε και άλλες συγκρούσεις που οδήγησε σε νέα διακοπή του αγώνα πριν καν τα μονοθέσια περάσουν από τον πρώτο χρονομετρημένο τομέα. Η Διεύθυνση Αγώνα έθεσε την κατάταξη για την επανεκκίνηση με βάση τον 57ο γύρο με αποτέλεσμα ο Ισπανός οδηγός να βρεθεί ξανά πίσω από τον Alonso στην 4η θέση.

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, αποκάλυψε πως η ιταλική ομάδα θα ζητήσει από την FIA να επανεξετάσει το συμβάν και κρίνει άδικη την ποινή του Sainz.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε μέχρι να είμαστε σε θέσει να μιλήσουμε ξανά με τους αγωνοδίκες για την υπόθεση της ποινής του Carlos. Τουλάχιστον θα ήταν καλό να το συζητήσουμε, από την στιγμή που στην ίδια στροφή είχαμε άλλα τρία παρόμοια περιστατικά τα οποία όμως οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν καν. Νομίζω είναι το πιο σωστό να επανεξετάσουν το συμβάν ειδικά αφού δεν επηρέασε το βάθρο και ο αγώνας είχε τελειώσει. Τον τελευταίο λόγο έχει η FIA, έχουμε όμως αρκετά επιχειρήματα και πιστεύω αν εξετάσουν ξανά το περιστατικό δεν θα πάρουμε την ίδια ποινή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας

Ο γάλλος επικεφαλής στη συνέχεια τόνισε πως αναμένουν την απόφαση της ομοσπονδίας όσο το δυνατόν πιο άμμεσα.

«Πότε θα έχουμε την πρώτη ακρόαση εξαρτάται από την FIA, αν και εφόσον δεχθούν την αίτησή μας. Μπορεί να είναι πριν τον αγώνα στο Μπακού, μπορεί και μετά. Θα θέλαμε όμως να γίνει πριν, ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε καθαρά στον αγώνα. Έχουμε άλλωστε και μια διακοπή τεσσάρων εβδομάδων μπροστά μας».

Δείτε το εντυπωσιακό Νυχτερινό GP Μονακό για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles