spot_img

Η Haas ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Schumacher το 2023

Μετά από μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση στο Grand Prix Μονακό και ένα ακόμα ατύχημα το μέλλον του Mick Schumacher με την Haas μοιάζει αβέβαιο. 

Το 2022 έχει αποδειχθεί έως τώρα μια αρκετά δύσκολη σεζόν για τον δεύτερο οδηγό της Haas, Mick Schumacher. Έχοντας αφήσει πίσω του τον τίτλο του “rookie” στην Formula 1 οι προσδοκίες τόσο από την ομάδα όσο και από τους φιλάθλους αυξήθηκαν. Παρά το αναβαθμισμένο αγωνιστικό πακέτο της Haas ο νεαρός Mick δεν έχει καταφέρει ακόμα να σημειώσει βαθμούς στο Πρωτάθλημα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Η απόδοσή του εντός πίστας έχει προκαλέσει ανησυχίες στην ομάδα και πέραν από το κομμάτι της βαθμολογίας. Ο Mick είναι ο οδηγός του grid με τα πιο σφοδρά ατυχήματα, στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας και πιο πρόσφατα στο Grand Prix Μονακό. Σε μια σεζόν όπου η Haas έχασε τον βασικό χορηγό της στην αρχή της σεζόν [Urakali] το κόστος δυο μονοθεσίων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.  

Ο Mick ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο της Formula από τις ακαδημίες της Ferrari. Το 2020 μάλιστα αναδείχθηκε με την ομάδα Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα της Formula 2. Οι σχέσεις λοιπόν ανάμεσα στα δυο άκρα είναι πολύ δυνατές. Επιπλέον, η Haas όχι μόνο προμηθεύεται μονάδες ισχύος από το Ιταλικό Εργοστάσιο, συνεργάζεται στενά με αυτό στις εγκαταστάσεις του στο Maranello. H συμφωνία που έχει με τη Ferrari προβλέπει πως η ιταλική ομάδα έχει τον τελευταίο λόγο στο ποιος θα είναι στο ένα από τα δύο cockpit της αμερικανικής ομάδας. 

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Joe Saward η Haas ενδέχεται να ψάξουν για διαφορετικό οδηγό το 2023.

«Στο Μονακό κυκλοφορούσαν φήμες πως αναθεωρούν τις επιλογές τους. Μάλιστα ακούγεται πως ίσως ο Mick αναζητήσει θέση στην Aston Martin εάν αποσυρθεί ο Vettel. Πρώτα απ’ όλα είναι Γερμανός και δεύτερος δεν θα αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή για τον Stroll».

Δείτε το μεγάλο τελικό του Formula G στο Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles