spot_img

MotoGP Καταλονία: Θρίαμβος Quartararo, πανωλεθρία για Aleix Espargaro

Ο Fabio Quartararo με Yamaha ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Καταλονίας, κατακτώντας μία άνετη νίκη, η οποία του αύξησε κατά πολύ το προβάδισμα στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Το GP Καταλονίας ξεκίνησε με τριπλή σύγκρουση, με τον Takaaki Nakagami (Honda) να χάνει τον έλεγχο στα φρένα της πρώτης στροφής, παρέσυρε τους Alex Rins με Suzuki και Francesco Bagnaia με Ducati, με τους τρεις αναβάτες να τίθενται εκτός αγώνα. Ο Fabio Quartararo με Yamaha πέρασε τον Aleix Espargaro στην εκκίνηση και δεν απειλήθηκε μέχρι την ολοκλήρωση του GP Καταλονίας, σημειώνοντας μία μεγάλη νίκη. Οι Pramac Ducati των Jorge Martin και Johann Zarco συμπλήρωσαν το podium στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Joan Mir με Suzuki ήταν στην 4η θέση, έχοντας πίσω του τον Aleix Espargaro με Aprilla. Ο Ισπανός αναβάτης μπερδεύτηκε μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, νόμιζε πως ο αγώνας ολοκληρώθηκε, χαμήλωσε ταχύτητα και έπεσε στην 5η θέση. Ο Luca Marini με Ducati βρέθηκε στην 6η θέση. Ο Maverick Vinales με Aprilla τερμάτισε τον αγώνα στην 7η θέση και οι ΚΤΜ των Brad Binder και Miguel Oliveira ανέβηκαν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Alex Marquez με Honda.

Ο Remy Gardner με ΚΤΜ ήταν στην 11η θέση, με τον Darryn Binder με Yamaha να βαθμολογείται, ολοκληρώνοντας το GP Καταλονίας στη 12η θέση. Ο Franco Morbidelli με Yamaha βρέθηκε στην 13η θέση, με τον Jack Miller με Ducati και τον Raul Fernandez με ΚΤΜ να είναι οι τελευταίοι αναβάτες που βαθμολογήθηκαν. Οι Michele Pirro με Ducati και Pol Espargaro με Honda τερμάτισαν εκτός βαθμών στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα.

Οι αναβάτες που δεν τερμάτισαν στο GP Καταλονίας ήταν οι Andrea Dovizioso (Yamaha), Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi και Francesco Bagnaia με Ducati, οι Stefan Bradl και Takaaki Nakagami με Honda, καθώς και ο Alex Rins με Suzuki.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Fabio Quartararo προηγείται με 147 πόντους, έχοντας πλέον τον Aleix Espargaro πίσω του στους 125 και τον Enea Bastianini στους 94.

Αποτελέσματα GP Καταλονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles