spot_img

Η Honda δεν θα αρνηθεί συνεργασία με τον Alonso

Η Honda Racing διαβεβαίωσε πως η Aston Martin, με την οποία θα συνεργαστεί το 2026, θα επιλέξει τους οδηγούς της ομάδας και δεν θα έχουν αντίρρηση αν ο Fernando Alonso είναι ένας από αυτούς.

Η Honda Racing ανακοίνωσε και επίσημα, ότι από το 2026 θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 ως πάροχος μονάδων ισχύος στην Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team. Η βρετανική ομάδα διανύει μια από τις ανταγωνιστικές της σεζόν των τελευταίων ετών, έχοντας αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό πακέτο της AMR23. Ο Fernando Alonso έχει καταφέρει να σημειώσει τέσσερα βάθρα σε πέντε αγώνες και είναι στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών με 75 βαθμούς.

O Ισπανός οδηγός έχει χτίσει μια πολύ γερή και σταθερή συνεργασία με την ομάδα. Η συνεργασία του όμως με τη Honda πέρασε δύσκολες στιγμές, όταν η ιαπωνική εταιρία προμήθευε κινητήρες στη McLaren κατά την περίοδο 2015 με 2017 και ο Alonso άσκησε πολύ αυστηρή κριτική για την απόδοση τους.

Ο πρόεδρος της Honda, Koji Watanabe, διαβεβαίωσε πως παρά τις τεταμένες τους σχέσεις η ομάδα θα έχει τον τελευταίο λόγο αναφορικά με το οδηγικό δίδυμο που θα επιλέξει στη σεζόν.

«Έχουμε επιταχύνει τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτυσσόμαστε τα τελευταία χρόνια στη Formula 1 ενώ συνεργαζόμαστε με τον Alonso και αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα. Η ομάδα θα πάρει την απόφαση ποιους οδηγούς θα επιλέξει. Οπότε, αν η ομάδα θέλει να κρατήσει τον Alonso δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση, αλλά εννοείται θα δώσουμε τις απόψεις μας».

Ακούστε τις σκέψεις μας για τη συνεργασία μεταξύ Aston Martin και Honda στην εκπομπή/podcast, Slipstream, και με προβλέψεις για το Μονακό.

Ο CEO της Aston Martin, Martin Whitmarsh, τόνισε πως αν και το μέλλον του Alonso μακροπρόθεσμα στη Formula 1 είναι αβέβαιο τόσο η ομάδα όσο και η Honda δεν θα διστάσουν να συνεργαστούν μαζί του το 2026 αν και ο ίδιος φυσικά το επιθυμεί.

«Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Alonso. Κάνει εκπληκτική δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένος που είναι στην ομάδα, γιατί προσφέρει πολλά εντός και εκτός πίστας. Πριν καιρό είχαμε μια κουβέντα για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε. Πολλοί αναφέρονται σε όσα είχαν ειπωθεί πάνω στην ένταση της στιγμής, αλλά καταλαβαίνει και σέβεται το έργο της Honda. Μπορεί το 2026 να είναι μεν μακριά για τα σχέδιά του, αλλά νομίζω βλέπει και ο ίδιος ότι αυτή η συνεργασία είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς. Πρέπει να του δώσουμε ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορεί να διεκδικήσει νίκες και ενώ έχουμε κάνει πρόοδο φέτος δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις εγκαταστάσεις μας και θα γίνουμε πιο ισχυροί. Σίγουρα θα έχουμε κάνει συζητήσεις για το μέλλον του Alonso πριν το 2026 και εύχομαι να είναι ακόμα στο χώρο μέχρι τότε, το ίδιο ανταγωνιστικός και υγιής. Θα ήταν φανταστικό να τον έχουμε και τότε οδηγό.»

Δείτε το GP Σ. Αραβίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles