spot_img

Μαζί επίσημα Aston Martin και Honda το 2026

Οι Aston Martin και Honda ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους από το 2026, με τον ιάπωνα κατασκευαστή να προμηθεύει κινητήρες στη βρετανική ομάδα. 

Οι φήμες ότι η Honda και η Aston Martin θα ενώσουν δυνάμεις τους στη Formula 1 από το 2026, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέοι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος, είχαν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και ήρθε η τελική επιβεβαίωση με την ανακοίνωση που δημοσίευσε η Honda.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 ως πάροχος μονάδων ισχύος στην Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, το τονίζοντας ότι η κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι νέοι κανονισμοί της F1, που στοχεύουν στην ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2030, ταυτίζονται με την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ίδια η Honda σε αυτόν τον τομέα.

Η εργασία σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς θα έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά την παροχή σημαντικών ευκαιριών στη Honda για να συνεχίσει την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση. Με βάση αυτή την πεποίθηση, η Honda πήρε την απόφαση να αναλάβει μια νέα πρόκληση στη Formula 1. Η ιαπωνική εταιρεία άλλωστε είχε δηλώσει το επίσημα το ενδιαφέρον της για τις νέες μονάδες ισχύος.

Ενόψει της ανακοίνωσης των δύο πλευρών, κάναμε την ανάλυσή μας στην εκπομπή/podcast, Slipstream, για τη Formula 1 (και προβλέψεις για το Μονακό. 

Ο Toshihiro Bibe, Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, δήλωσε.

«Ένας από τους βασικούς λόγους για την απόφασή μας να ανταποκριθούμε στη νέα πρόκληση στη F1 είναι ότι η κορυφαία μορφή αγώνων στον κόσμο προσπαθεί να γίνει βιώσιμη, κάτι που συμφωνεί με την κατεύθυνση που στοχεύει η Honda προς την ουδετερότητα άνθρακα. Θα γίνει μια πλατφόρμα που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης μας. Η Honda και ο νέος μας συνεργάτης, η Aston Martin F1 Team, μοιράζονται την ίδια ειλικρινή στάση και αποφασιστικότητα να κερδίσουν, οπότε ξεκινώντας από τη σεζόν του 2026, θα συνεργαστούμε και θα αγωνιστούμε για τον τίτλο του Πρωταθλήματος ως Aston Martin Aramco Honda. Η Honda έχει τον απόλυτο σεβασμό για τη FIA, η οποία πήρε μια τολμηρή απόφαση να εισαγάγει αυτούς τους νέους και απαιτητικούς κανονισμούς για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα τόσο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων όσο και του παγκόσμιου περιβάλλοντος, και για το Formula One Group, που ενισχύει την αξία της μάρκας της F1 και διασφάλιση της εξέλιξης της F1 ως των πιο διάσημων αγώνων αυτοκινήτου στον κόσμο».

Ο Lawrence Stroll, Πρόεδρος της Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, δήλωσε.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τη Honda και το HRC στην ομάδα της Aston Martin Aramco Cognizant. Μοιραζόμαστε μια αμοιβαία ορμή, αποφασιστικότητα και αδυσώπητη φιλοδοξία να φέρουμε επιτυχίες στην πίστα. Η Honda είναι ένας παγκόσμιος τιτάνας και η επιτυχία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι μακροχρόνια και απίστευτα εντυπωσιακή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μίμπε και τον κ. Γουατανάμπε (Πρόεδρος του HRC), καθώς και όλη την ομάδα στο HRC καθώς ξεκινάμε μαζί αυτό το συναρπαστικό μέλλον από το 2026».

Δείτε το GP Σ. Αραβίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles