spot_img

Η Honda κοντά στην επιστροφή της στη Formula 1

Η Honda Racing εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων από το 2026 και μετά, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της εταιρίας Koji Watanabe.

Η ιαπωνική εταιρία πίσω στο 2021 ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την Formula 1 μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, ένα χρόνο νωρίτερα από την αρχική του συμφωνία με την Red Bull Racing. Ωστόσο, η Honda είχε δεσμευτεί πως θα παρείχε τεχνική υποστήριξη σε Red Bull και AlphaTauri στο τμήμα της πρώτης, το Red Bull Powertrains (RBPT), στον τομέα των μονάδων ισχύος.

Αρχές του 2021 η Formula 1 ανακοίνωσε το πάγωμα εξέλιξης των κινητήρων από την σεζόν του 2022, μετά από συμφωνία των ομάδων του grid και της FIA. Ως αποτέλεσμα, η αυστριακή ομάδα θα συνεχίσει να προμηθεύεται κινητήρες από τη Honda μέχρι το τέλος του παρόντος σετ τεχνικών κανονισμών έως το 2025. Το 2026 θα εφαρμοστούν νέοι τεχνικοί κανονισμοί που αφορούν αλλαγές στις μονάδες ισχύος με σκοπό να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές κινητήρων.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Η FIA είχε θέσει προθεσμία περίπου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για τους κατασκευαστές να υποβάλουν αίτηση πως ενδιαφέρονται για το νέο σετ κανονισμών του 2026, εκ των οποίων και η ιαπωνική εταιρία, χωρίς όμως να τις δεσμεύει με κάποιο επίσημο συμβόλαιο. Ο πρόεδρος της Honda Watanabe επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας να επιστρέψει στην Formula 1.

«Έχουμε υποβάλει αίτηση ως κατασκευαστές για το 2026. Οι νέοι κανονισμοί έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και προωθούν πιο πολύ τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι στόχοι αυτοί ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα της Honda Motor Co. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις έρευνές μας πάνω στο κομμάτι αυτό και είναι ο λόγος που δηλώσαμε το ενδιαφέρον μας για τους κινητήρες του 2026».

Αίτηση προς την Ομοσπονδία για το 2026 υπέβαλαν επιπλέον η Mercedes AMG καθώς και Renault, η οποία προμηθεύει την ομάδα της Alpine. Το ενδιαφέρον της δήλωσε και η αυστριακή ομάδα, η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει την κατασκευή δικού της κινητήρα.

Το 2023 οι κινητήρες της Red Bull Racing θα ονομάζονται Honda RBPT όπως αναφέρει η λίστα συμμετοχών της Formula 1.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles