spot_img

Η McLaren «έδεσε» τον Piastri με νέο πολυετές συμβόλαιο

Η McLaren Racing ανακοίνωσε πως ο Oscar Piastri θα παραμείνει κάτοικος του Woking για τα επόμενα χρόνια, έπειτα από υπογραφή νέου συμβολαιου.

Λίγα 24ωρα μετά το πέρας του εντυπωσιακού Grand Prix Σιγκαπούρης, η McLaren Racing ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Oscar Piastri. Ο Αυστραλός έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 τη φετινή σεζόν με τη βρετανική ομάδα και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του.

Δίπλα στον Lando Norris έχει δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο και η ταχύτητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Piastri θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του σπορ, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα στις Formula 2 και Formula 3. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη McLaren θα έχει ισχύ έως το τέλος της σεζόν του 2026, τη χρονιά που αλλάζουν πλήρως οι κανονισμοί της F1.

Ο Piastri μίλησε για τη νέα του συμφωνία με τη McLaren.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παραμείνω στην ομάδα της McLaren για πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να παλεύω για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης και είμαι ενθουσιασμένος με το όραμα της ομάδας. Νιώθω σαν το σπίτι μου ήδη με τις φιλίες που έχω κάνει και με το πώς με υποδέχθηκαν. Η αφοσίωση της ομάδας με κάνουν να νιώθω πολύτιμος και η επιθυμία της ομάδας να είμαι μέλος της μακροπρόθεσμα έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη».

Ακούστε τη νέα εκπομπή/podcast Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.  

Ο Αυστραλός δεν έχει καταφέρει να ανέβει έως τώρα στο βάθρο των νικητών, όμως με βάση την αγωνιστική φόρμα της McLaren, αυτό φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις αγαπημένες του στιγμές από το 2023 έως τώρα.

«Σίγουρα στη Σαουδική Αραβία το ότι πέρασα στο Q3 ήταν φοβερό. Σο Σίλβερστον ήμουν στην 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές για πρώτη φορά και έχασα για λίγο το βάθρο. Η αγαπημένη μου στιγμή όμως είναι το τριήμερο στο Σπα, το Σάββατο ειδικά. Η δεύτερη θέση στον Αγώνα Σπριντ είναι το στιγμιότυπο της καριέρας μου εφέτος. Εύχομαι οι επιτυχίες να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα».

Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, πρόσθεσε.

«Είναι φανταστικό που ανανεώνουμε με τον Oscar για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της ομάδας και συνεχώς μας εντυπωσιάζει. Ανυπομονώ να τον δω να εξελίσσεται ως οδηγός και να βελτιώνεται στο ταξίδι μας».

Η ανανέωση του Piastri φέρνει μια σταθερότητα στη McLaren. Το συμβόλαιο του Lando Norris ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025 κι έτσι η βρετανική ομάδα θα μείνει εκτός της «Silly Season» για το εγγύς μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles