spot_img

Ο οδηγός με το μεγαλύτερο λογαριασμό ζημιών στο 2023

Η λίστα με τις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι οδηγοί της Formula 1 στο 2023 έχει διαρρεύσει και υπάρχει ένας οδηγός που έχει κάνει πολύ υψηλό λογαριασμό.

Όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, τα μονοθέσια της Formula 1 είναι πανάκριβα. Τόσο το αμάξωμα όσο και η μονάδα ισχύος απαιτούν τεράστιους πόρους και στην εποχή του budget cap όλες οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν όσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων είναι δυνατό.

Γι’ αυτό από το 2022 οι οδηγοί είναι επιπλέον προσεκτικοί, καθώς οποιαδήποτε ζημιά έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές για έναν οργανισμό. Σε περίπτωση που μία ομάδα ξοδέψει πολλά χρήματα σε επισκευές, δεν μπορεί αυτόματα να προσθέσει τους πόρους που απαιτούνται για την εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Επιπλέον, άλλος ένας παράγοντας που παίζει ρόλο είναι και τα ανταλλακτικά που έχει στη διάθεσή της η κάθε ομάδα. Ορισμένες για να γλιτώσουν έναν αριθμό χρημάτων δεν παράγουν πολλά ανταλλακτικά και αυτό περιορίζει ως ένα βαθμό τους οδηγούς στο πόσο πιέζουν.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή/podcast Slipstream #124 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα στη Formula 1 και γενικά στους αγώνες ταχύτητας. Μέχρι στιγμής στους 15 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουμε δει πολλά συμβάντα από οδηγούς και διαλυμένα μονοθέσια. Ποιος όμως έχει τον πιο… χοντρό λογαριασμό; Ο χρήστης του reddit, basspro24chevy, έχει την απάντηση.

Ο πιο «ζημιάρης» οδηγός της Formula 1 στη φετινή σεζόν είναι ο Logan Sargeant της Williams. O Αμερικανός rookie έχει αρκετά ατυχήματα στη φετινή χρονιά και έχει ζημιώσει την ομάδα του κατά 2.618.411 ευρώ. Ακολουθεί ο Lance Stroll της Aston Martin, o οποίος μετά και το ατύχημά του στη Σιγκαπούρη έχει κάνει λογαριασμό της τάξης των 2.147.959 ευρώ.

Ακολουθεί ο Sergio Perez με ζημιές που κοστίζουν 1.976.459 ευρώ, ενώ την πρώτη 5άδα κλείνουν οι Pierre Gasly και Όσκαρ Πιάστρι με 1.580.043 και 1.531.311 ευρώ αντίστοιχα. Εντός της πρώτης δεκάδας δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται οι οδηγοί της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz και Charles Leclerc, ενώ και ο Nyck de Vries κάνει την εμφάνισή του.

Στις τελευταίες πέντε θέσεις βρίσκονται οι τρεις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές του grid, κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Ο Lewis Hamilton είναι 17ος και πίσω του ακριβώς ο Fernando Alonso. Ο Max Verstappen έχει το μικρότερο λογαριασμό, καθώς έχει προκαλέσει ζημιές 206.174 ευρώ. Το συνολικό ποσό ζημιών ανέρχεται στα 22.609.801 ευρώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles