spot_img

Η McLaren στέλνει ηχηρό μήνυμα δυναμικής

Ο Daniel Ricciardo έφερε ξανά τη McLaren στην κορυφή των χρόνων στα τελευταία λεπτά του πρωινού σκέλους των δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης. Πίσω του οι Carlos Sainz (Ferrari) και Pierre Gasly (AlphaTauri), με πρώτη εμφάνιση κόκκινης σημαίας λόγω του Sergio Perez (Red Bull). 

Ο καιρός ήταν αίθριος στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές το πρωί. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά άρχισαν να κάνουν όλοι την εμφάνισή τους. Στα πρώτα λεπτά, αξιοσημείωτο ήταν και πάλι το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Alfa Romeo με το σύστημα ψύξης της C42. Όπως και την πρώτη ημέρα, η διαδικασία δεν ξεκινάει θετικά για την ελβετική ομάδα. Με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, οι πρώτοι χρόνοι είχαν ήδη καταγραφεί. 

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes βλέπει μεγάλο πλεονέκτημα της Ferrari

Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν ήδη στην πρώτη θέση, έχοντας κάνει χρόνο 1:21.010 με τη C3 γόμα ελαστικών. Ακολουθούσαν οι Lance Stroll (Aston Martin), Daniel Ricciardo (McLaren) Esteban Ocon (Alpine), Mick Schumacher (Haas). Οι χρόνοι τους ήταν αρκετά πιο πίσω από αυτόν του Ισπανού, ενώ είχαν επιλέξει τη C2 γόμα. Ενδεικτικοί ήταν στα πρώτα λεπτά του πρωινού σκέλους και οι χρόνοι των Lewis Hamilton (Mercedes), Pierre Gasly (AlphaTauri) και Alex Albon (Williams). Παράλληλα, διψήφιο αριθμό γύρων στην πρώτη ώρα είχαν 6 από τα 10 μονοθέσια, με τον Esteban Ocon με Alpine να συμπληρώνει ήδη 17, τον Pierre Gasly (AlphaTauri) 16 και τον Carlos Sainz (Ferrari) να βρισκόταν στους 15 ολοκληρωμένους γύρους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης ώρας δοκιμών, ο Alex Albon με Williams ξεχώρισε, καθώς έκανε χρόνο 1:21.657 με τη C4 γόμα ελαστικών. Ο Ταϊλανδός ανέβηκε στη 2η θέση της κατάταξης, έχοντας διαφορά 0,647s από την κορυφή. Μετά την πρώτη ώρα, ο Sergio Perez με Red Bull έκανε τους πρώτους αντιπροσωπευτικούς του χρόνους. Ο Μεξικανός σημείωσε χρόνο 1:24.057 με τη C2, κάτι που τον έφερε στην 6η θέση της κατάταξης. Λίγα λεπτά αργότερα, ο «Checo» κατέβασε ακόμα περισσότερο το χρόνο του στο 1:23.417.

Όσο «κυλούσε» η δεύτερη ώρα, οι χρόνοι βελτιώνονταν γι’ αρκετούς οδηγούς. Ο Carlos Sainz (Ferrari) έπεσε στο 1:20.890, ενώ ο Pierre Gasly (Alpha Tauri) βελτίωσε σταδιακά μέχρι το 1:21.466, αμφότεροι χρόνοι με τη C3. Λίγο αργότερα, η McLaren του Daniel Ricciardo προστέθηκε στα μονοθέσια που «έσπασαν» το φράγμα του 1:22, κάνοντας 1:21.923 με τη C2. Μετά από μακρά παραμονή στο γκαράζ και αρκετές ρυθμίσεις, ο Lewis Hamilton βγήκε στην πίστα εκ νέου με τη W13 και σημείωσε χρόνο στο 1:22.562 με τη C2. Πολύ καλό χρόνο έκανε και ο Mick Schumacher (Haas), ήταν κατά 0,024s ταχύτερος από τη Mercedes, όμως «φορούσε» τη C3.

Παράλληλα, ο Carlos Sainz κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, κατεβαίνοντας στο 1:20.546 με τη C3, ενώ είχε συμπληρώσει 37 γύρους, τους περισσότερους από κάθε άλλο μονοθέσιο. Ενώ ήδη είχαν συμπληρωθεί οι 2 πρώτες ώρες, η επόμενη σημαντική βελτίωση στους χρόνους ήταν αυτή του Sergio Perez, ο οποίος έκανε χρόνο 1:22.412 και βρέθηκε προσωρινά στην 5η θέση της κατάταξης. Παράλληλα, η Ferrari και η McLaren ήταν στην κορυφή των συμπληρωμένων γύρων με 46, ακολουθούσε ο Lance Stroll (Aston Martin) με 43 και ο Mick Schumacher (Haas) με 41.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Κοντά στη συμπλήρωση 3 ωρών, ο Mick Schumacher έκανε χρόνο στο 1:21.949, ενώ είχε ολοκληρώσει 45 γύρους, τα πράγματα για τη Haas εξελίσσονταν πιο ομαλά τη δεύτερη ημέρα. Έπειτα, ήταν η σειρά του Lance Stroll (Aston Martin) να κάνει χρόνο στο 1:21.920 με τη C3. Στην 4η και τελευταία ώρα των δοκιμών, ο Pierre Gasly (AlphaTauri) έκανε θεαματική βελτίωση του χρόνου του και ανέβηκε στη 2η θέση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:21.132 με τη C3. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Daniel Ricciardo (McLaren) να βελτιώσει και να πάρει τη θέση του Γάλλου, κάνοντας χρόνο 1:20.948.

Περίπου 35 λεπτά πριν τη λήξη του πρωινού σκέλους, «βγήκε» για πρώτη φορά στις δοκιμές η κόκκινη σημαία. Υπαίτιος για την εμφάνισή της ήταν ο Sergio Perez, ο οποίος σταμάτησε στην έξοδο της στροφής 13. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της RB18, με την επίσημη πληροφορία της ομάδας να αναφέρεται σε πρόβλημα με την αντλία καυσίμων. Η διαδικασία συνεχίστηκε για περίπου 15 λεπτά. Στο λίγο χρόνο που απέμεινε, η πλειοψηφία των οδηγών βελτίωσε τους ταχύτερους χρόνους. Ο Daniel Ricciardo (McLaren) ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο 1:20.355, ο Pierre Gasly (AlphaTauri) έπεσε στο 1:20.764 και η Williams του Alex Albon κατέβηκε στο 1:21.531. Ο Valtteri Bottas (Alfa Romeo) βγήκε και αυτός με τη C3 και κατέβασε το δικό του χρόνο στο 1:22.288.

Για μία ακόμη περίοδο δοκιμών, λοιπόν, η McLaren «σκαρφάλωσε» στην κορυφή των χρόνων στα τελευταία λεπτά. Από κοντά και πάλι η Ferrari, στις γνωστές «υψηλές» πτήσεις (του 2021) ο Gasly με AlphaTauri.  

Αποτελέσματα Πρωινού σκέλους, Day 2

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles