spot_img

Η McLaren ταχύτερη στην πρώτη μέρα δοκιμών

Η McLaren σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της πρώτης ημέρας χειμερινών δοκιμών και ξεπέρασε το προβάδισμα της Ferrari.

Ο Lando Norris με McLaren ήταν ο γρηγορότερος όλων στη λήξη της πρώτης ημέρας δοκιμών της Βαρκελώνης. Ο Βρετανός ήταν ο μόνος που σημείωσε χρόνο κάτω από το 1:20, με τον Carlos Sainz να είναι πίσω του στο απογευματινό σκέλος.

Μετά από διάλειμμα μίας ώρας, οι ομάδες της Formula 1 συνέχισαν την πρώτη ημέρα δοκιμών με το απογευματινό σκέλος. Στα πρώτα λεπτά βγήκαν λίγες ομάδες, με τον Valtteri Bottas να ξεχωρίζει. Ο Φινλανδός κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να συμπληρώσει περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όσα έκανε ο Robert Kubica με τη C42 στο πρωινό σκέλος των δοκιμών.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes βλέπει μεγάλο πλεονέκτημα της Ferrari

Ο Valtteri Bottas σημείωσε χρόνο 1:25.120 και είχε τη C2 γόμα ελαστικών. Οι Lewis Hamilton (Mercedes) και Carlos Sainz (Ferrari) σημείωσαν και αυτοί, με τη σειρά τους, τις πρώτες γρήγορες προσπάθειές τους. Ο Βρετανός έκανε χρόνο 1:23.382 με τη C3, ενώ ο Sainz ήταν 1,144s πιο αργός με τη C2. Ο Ισπανός οδηγός, έπειτα, έπεσε στο 1:22.516, γράφοντας τον ταχύτερο, προσωρινά, χρόνο της διαδικασίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας, ο Lewis Hamilton έβαλε και αυτός τη C3 κι έκανε χρόνο 1:21.576. Ο Lance Stroll βγήκε και αυτός για τους πρώτους του γύρους με την AMR22 κι έκανε χρόνο 1:27.136 με τη C2. Ο Sainz με τη Ferrari βελτίωσε το χρόνο του κατά 0,382s. Την ίδια ώρα, ο Lando Norris βγαίνοντας στην πίστα σταμάτησε στην άκρη του pit lane, με τους μηχανικούς του να σπεύδουν να διορθώσουν τα όποια προβλήματα προέκυψαν.

Ο Fernando Alonso βγήκε για πρώτη φορά στην πίστα στο απογευματινό σκέλος με το νέο μονοθέσιο της Alpine, την Α522, κάνοντας χρόνο στο 1:24.867. Πρώτη εμφάνιση και για τον Alex Albon με το μονοθέσιο της Williams (FW44), με τον Ταϊλανδό να κάνει χρόνο 1:22.760 με τη C3 γόμα ελαστικών. Παράλληλα, ο Stroll κατέβασε το δικό του γρήγορο γύρο στο 1:23.798. Τους πρώτους γύρους με τη Haas κατέγραψε και ο Mick Schumacher, κάνοντας χρόνο στο 1:26.879.

Οι Max Verstappen (Red Bull) και Yuki Tsunoda (AlphaTauri) επικεντρώνονταν σε μεγαλύτερα stint μέσα στην πίστα, έτσι οι χρόνοι τους δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγοροι. Λίγο μετά τη συμπλήρωση των 2 ωρών, ο Lewis Hamilton έριξε ακόμα περισσότερο το χρόνο του, πέφτοντας στο 1:21.022. Η τρίτη ώρα δεν είχε ιδιαίτερη δράση, εκτός από ένα σημείο στο οποίο ο Carlos Sainz πλησίασε τον Max Verstappen και δοκίμασε τη δυνατότητα των νέων μονοθεσίων ν’ ακολουθούν τα προπορευόμενά της. Κοντά στη συμπλήρωσή της, όμως, ο Ισπανός οδηγός έκανε εντυπωσιακό χρόνο, έχοντας βάλει τη C3 γόμα ελαστικών, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:20.416. Έτσι, η Ferrari τέθηκε επικεφαλής και στην απογευματινή κατάταξη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στις πιο πίσω θέσεις, ο Valtteri Bottas έκανε και αυτός γρήγορο χρόνο, φορώντας τη C3. Ο Φινλανδός γύρισε στο 1:22.572. Φαίνεται πως η Alfa Romeo έλυσε κάποια από τα προβλήματα που είχε στο πρωινό σκέλος και η C42 μπόρεσε να σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο, ενώ έχει διανύσει πολύ περισσότερη απόσταση το απόγευμα. Την τελευταία ώρα, οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο. Ο Lando Norris με McLaren, φορώντας τη C4 γόμα, έκανε πολύ καλό χρόνο στο 1:19.951, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, ενώ ο Lewis Hamilton κατέβηκε στο 1:20.929. 

Ο Fernando Alonso, από την άλλη πλευρά, έκανε τον 8ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο 1:21.746. Ο Mick Schumacher, αντίστοιχα, κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα από τον teammate του, Nikita Mazepin, κι έκανε χρόνο στο 1:23.009 με τη C3. Ο Lando Norris, λίγο αργότερα, κατέβασε το χρόνο του ακόμα περισσότερο και, πιο συγκεκριμένα, στο 1:19.568. Οι τελευταίες βελτιώσεις ανήκαν στον Mick Schumacher (Haas), ο οποίος γύρισε στο 1:22.962 με τη C3 και Lance Stroll (Aston Martin) με χρόνο 1:23.327 με τη C2.

Αποτελέσματα πρώτης ημέρας Δοκιμών Βαρκελώνης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles