spot_img

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Russell

O George Russell εκτιμά πως η πρώτη του σεζόν στη Mercedes αναμένεται να έχει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο George Russell, μετά από 3 σεζόν με τη Williams, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και υπέγραψε με τη Mercedes. Ωστόσο, το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς θα έχει team-mate (εκτός απροόπτου) τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton. Ο Russell βρίσκεται στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes εδώ και 5 χρόνια, στα οποία εκτός από την τριετή θητεία του στη Williams στη Formula 1, κατέκτησε Πρωταθλήματα τις σεζόν 2017 και 2018 στο GP3 και τη Formula 2 αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1970s

Ο Russell αναφέρθηκε στην εμπειρία που περιμένει να έχει με τη Mercedes.

Αρχικά, θα κάνω καλές διακοπές στην αρχή της χρονιάς. Πιστέυω πως αυτό είναι σημαντικό, καθώς αισθάνομαι πως η επομένη χρονιά θα είναι η πιο έντονη της ζωής μου, αναφερόμενος στο αγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά και στις δραστηριότητες εκτός πίστας και τον τομέα του marketing. Έρχομαι από τη Williams, όπου ήμουν αρκετά πιο «χαλαρός» κατά μία έννοια, δεν είχα τόσο μεγάλες εμπορικές δραστηριότητες απλά και μόνο από την κατάσταση της ομάδας. Στη Mercedes, αντίθετα, έχουμε πάρα πολλούς χορηγούς και πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε. Επιπλέον, θα είμαστε στο τελικό στάδιο του COVID. Για όλους τους οδηγούς και τις ομάδες, πρόκειται ν’ αυξηθούν οι δραστηριότητες, καθώς οι χορηγίες μας έχουν χάσει 18 μήνες από εκδηλώσεις. Η χρονιά τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας, αναμένεται να είναι πολύ έντονη. Συνεπώς, τον Ιανουάριο θα ξεκουραστώ για 10 ημέρες, θα κάνω ωραίες διακοπές για να «αδειάσω» και μετά θα επανέλθω στα μέσα με τέλη του μήνα, όπου και θ’ αφοσιωθώ πλήρως στις υποχρεώσεις μου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο George Russell αναμένεται να βρεθεί σε νέο περιβάλλον με την εισαγωγή νέων τεχνικών κανονισμών. Ο Βρετανός θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1 έχοντας ανταγωνιστικό μονοθέσιο στα χέρια του. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, περιέγραψε το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ως μία ευκαιρία τόσο να βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη των νέων project, όσο και να δουλέψει στο πλάι του Lewis Hamilton, τον οποίο και θαυμάζει απεριόριστα.

Είμαι πολύ χαρούμενος να δω τα νέα μονοθέσια και να διαπιστώσω τι έχουν να προσφέρουν στον κάθε οδηγό. Είναι πολύ ωραία εμπειρία, όμως ταυτόχρονα ανυπομονώ ν’ αποτελέσω μέρος της εξέλιξης ενός μονοθεσίου, η οποία θα προχωράει σημαντικά στη διάρκεια της σεζόν. Θέλω πάρα πολύ να δουλέψω με τους σχεδιαστές, να δουλέψω στον προσομοιωτή και να συμβάλω σημαντικά στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Έπειτα, προφανώς το να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Lewis (Hamilton) είναι προφανώς πολύ ευχάριστο για εμένα. Έχω αυτή την προνομιούχα θέση να βρίσκομαι στο πλάι του καλύτερου όλων των εποχών. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία, και πάλι, να εξελίξω τον εαυτό μου σαν οδηγώ και να δω πώς θ’ αποδώσω.

Photo: Williams

Τέλος, ο Russell έκανε μία εκτίμηση για την εξέλιξη του ερχόμενου Πρωταθλήματος:

Είμαι σίγουρος πως δεν θα είναι απαραίτητο για όποιον είναι ο γρηγορότερος στον πρώτο αγώνα πως θα κερδίσει (το Πρωτάθλημα). Είμαι, επίσης, σίγουρος πως θα συναντήσουμε ενδιαφέρουσες σχεδιάσεις και θα υπάρξουν outsiders τα οποία μπορεί να υπερισχύουν στις δοκιμές ή τους πρώτους αγώνες. Πρόκειται να κριθεί στο ποια ομάδα θα εξελιχθεί γρηγορότερα, καλύτερα και το αν θα διαθέτει ισχυρές «βάσεις» για τα επόμενα χρόνια. Από αυτή την άποψη, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος κοιτώντας την χρονιά από τη μηχανολογική οπτική της.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο George Russell κατάφερε μέσα σε 3 χρονιές με τη Williams να δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για τη μετέπειτα καριέρα του στη Formula 1. Το 2022 του δίνεται η ευκαιρία, ίσως στην κορυφαία ομάδα του grid, να μπορέσει ν’ αποδείξει την αξία του σαν οδηγός σε υψηλότερο επίπεδο.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles