spot_img

Η Mercedes δεν θα προχωρήσει τελικά σε έφεση

Η Mercedes ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει με νέα έφεση για το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα στη Formula 1, κάτι που σημαίνει ότι ο Max Verstappen διατηρεί οριστικά, και στα χαρτιά, το Πρωτάθλημα οδηγών.

Η Mercedes έκανε την Κυριακή το απόγευμα δύο ενστάσεις, αμέσως μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι. Αυτές αφορούσαν την αμφιλεγόμενη συνέχιση του αγώνα στον 58ο και τελευταίο γύρο, όπου ο Max Verstappen προσπέρασε τον Lewis Hamilton και κατέκτησε το Πρωτάθλημα οδηγών. Η απόφαση του Διευθυντή Αγώνα, Michael Masi, να απομακρύνει τα μονοθέσια που ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του Τίτλου, επιτρέποντας μόνο τα 5 από τα 8 μονοθέσια που βρίσκονταν ένα γύρο πίσω να περάσουν ξεσήκωσε αντιδράσεις από τη μεριά της γερμανικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Συγκάλυψη σκανδάλου ή αποποίηση ευθυνών;

Οι αγωνοδίκες απέρριψαν και τις δύο ενστάσεις, όμως η Mercedes ενημέρωσε την FIA πως σκόπευε να κάνει έφεση σε μία από τις δύο ενστάσεις τις επόμενες ημέρες. Συνεπώς, τα αποτελέσματα του GP Άμπου Ντάμπι δημοσιεύτηκαν με αστερίσκο, καθώς εκκρεμούσε το περιθώριο για έφεση από τη γερμανική ομάδα. Η Mercedes, στην τελευταία από τις 4 ημέρες που είχε στη διάθεσή της, επέλεξε τελικά να μην κάνει έφεση. Κατά συνέπεια, ο Max Verstappen ανακηρύσσεται με κάθε επισημότητα Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους οδηγούς για το 2021 και μπορεί να λάβει το βραβείο του χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία, στην εκδήλωση της FIA την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. 

Η FIA εξέδωσε ανακοίνωση το χθεσινό βράδυ, στην οποία αναγνώριζε τις αντιδράσεις που υπήρχαν ανάμεσα στις ομάδες για το φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι και ενημέρωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για να ξεκαθαρίσει τις συνθήκες που υπήρχαν στα τελευταία λεπτά της φετινής σεζόν. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Mercedes δηλώνει πως οι άνθρωποί της δεν πίστευαν αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή και πως οι κανονισμοί του αυτοκινήτου ασφαλείας εφαρμόστηκαν μ’ έναν τρόπο που επηρέασε το αποτέλεσμα. Η γερμανική ομάδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως αποδέχεται την απόφαση της FIA να ερευνήσει τα γεγονότα του GP Άμπου Ντάμπι, την οποία και θεωρεί υπεύθυνη για τις όποιες μελλοντικές ενέργειες. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles