spot_img

Η Mercedes φοβάται πως ο Hamilton θα χάσει τον Καναδά

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, προβληματίστηκε από τους πόνους στην πλάτη του Lewis Hamilton στο GP Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε πως οι αναπληρωματικοί οδηγοί της ομάδας είναι έτοιμοι σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Βρετανός στον Καναδά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Lewis Hamilton εκίνησε από την έβδομη θέση στο GP Αζερμπαϊτζάν, έπεσε μέχρι την 11η μετά το πρώτο pit-stop, ωστόσο ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο μέχρι την 4η θέση. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ωστόσο,  δέχτηκε έντονη σωματική καταπόνηση από τις αναπηδήσεις της W13 στην πίστα του Μπακού. Τις ανησυχίες του για την επίδραση τον αναπηδήσεων στους οδηγούς της Mercedes, και ειδικότερα στον Lewis Hamilton, εξέφρασε ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, μιλώντας στα media μετά το τέλος του αγώνα:

«Απλά πρέπει να βρούμε μία λύση. Σε αυτό το χρονικό σημείο ίσως (ο Hamilton) επηρεάζεται χειρότερα από όλους τους οδηγούς. Όπως κατανοώ ακούγοντας τους ίδιους, σχεδόν όλοι λένε πως κάτι πρέπει να συμβεί, όμως δε θα μπορούσα να σας δώσω μία εξήγηση για το τι ακριβώς είναι αυτό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο Toto Wolff περιέγραψε το φαινόμενο που προβληματίζει τους οδηγούς:

«Νομίζω πως συνδυάζονται όλα μαζί. Βλέπουμε σε ορισμένες πίστες πως το μονοθέσιο ανεβοκατεβαίνει λόγω αεροδυναμικής (porpoising), έπειτα έχουμε τις αναπηδήσεις (bouncing) και ορισμένα μονοθέσια αγγίζουν το έδαφος (bottoming), συνεπώς δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Όλα συνδέονται με την αεροδυναμική απόδοση του πατώματος».

Ο επικεφαλής της Mercedes παραδέχτηκε πως ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να αγωνιστεί ο Hamilton στο GP Καναδά:

«Σίγουρα (ανησυχώ), δεν τον έχω δει και δεν του έχω μιλήσει ακόμα. Μπορείτε να δείτε όμως πως το πρόβλημα δεν είναι μυϊκής φύσεως, καταπονεί άμεσα τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Δεν νομίζω πως είναι μόνο για το Lewis πρόβλημα, πιθανότατα επηρεάζεται χειρότερα από όλους, όμως έχει αντίκτυπο και στον George (Russell) και σε πολλούς άλλους. Συνεπώς, πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε κάποιον αναπληρωματικό οδηγό έτοιμο, κάτι που συμβαίνει ήδη σε κάθε αγώνα, ώστε να είμαστε σίγουροι πώς θα τρέξουμε και με τα δύο μας μονοθέσια».

Οι δύο αναπληρωματικοί οδηγοί της Mercedes είναι ο Stoffel Vandoorne και ο Nyck de Vries. Ο πρώτος ήταν παρών στην πίστα του Μπακού, ενώ ο de Vries αγωνίστηκε στις 24 ώρες του Le Mans. Μέχρι στιγμής, τα σχέδια της Mercedes για το GP Καναδά δεν έχουν γίνει γνωστά.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles