spot_img

Binotto: «Θα δουλέψουμε σκληρά να λύσουμε τα προβλήματα»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, παραδέχτηκε πως επικρατεί προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας για τις μαζεμένες εγκαταλείψεις της ομάδας στους τελευταίους αγώνες.

Το GP Αζερμπαϊτζάν εξελίχθηκε στο χειρότερο αγώνα της Ferrari για το 2022, καθώς για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν τερμάτισε κανένα μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας. Για δεύτερη φορά, η εγκατάλειψη του Charles Leclerc στοίχισε ακόμα περισσότερο, καθώς συνέβη από την πρώτη θέση της κατάταξης.

O επικεφαλής της Ferrari είχε αναφερθεί μία ημέρα πριν τον αγώνα στην πίστα του Μπακού στα ζητήματα αξιοπιστίας που τους προβληματίζουν, μιλώντας στην ιστοσελίδα The Race. Μεταξύ άλλων, δήλωσε.

«Η αξιοπιστία είναι πάντα πρόκληση, ιδιαίτερα για μία μονάδα ισχύος. Πάντοτε προσπαθείς να αναζητήσεις καλύτερη απόδοση. Πάντα υπάρχουν προβληματισμοί, δε νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως είναι εύκολο να λυθούν τα ζητήματα ή πως θα επιλυθούν μόνο μέσα σε ένα αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Οι ανησυχίες της Ferrari επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο, μετά το τέλος του GP Αζερμπαϊτζάν. Ο Mattia Binotto ήταν εμφανώς ανήσυχος, μετά τις εγκαταλείψεις στην πίστα του Μπακού, μιλώντας στο Sky Sports F1.

«Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός, το λέγαμε πριν έρθουμε στο Μπακού, η αξιοπιστία ήταν πάντα ένας σημαντικός παράγοντας. Νομίζω πως ως ομάδα πιέσαμε πολύ στη διάρκεια του χειμώνα πέρυσι για να εξελίξουμε το μονοθέσιο. Δεν έχουμε αποδείξει, όμως, ακόμα πως είμαστε αξιόπιστοι. Πρέπει να γίνει δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Όπως δεν υπήρχε ευφορία στο ξεκίνημα της σεζόν, έτσι δε θα είμαστε συντετριμμένοι αυτή τη στιγμή. Η ομάδα θα παραμείνει συγκεντρωμένη και θα δουλέψει σκληρά για να επιλύσει τα προβλήματα και να γίνει πιο δυνατή στο μέλλον. Χρειάζεται να κατανοήσουμε και να αναλύσουμε την κατάσταση. Δεν είναι ίδια όλα τα προβλήματα, ίσως κάποια από αυτά να επιλύονται γρήγορα, δεν έχω ακόμα απάντηση».

Το GP Αζερμπαϊτζάν είχε τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τη Ferrari, που είδε τη Red Bull Racing να απομακρύνεται κατά 80 πόντους στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles