spot_img

Η Mercedes ρίσκαρε υπερβολικά με το setup στο Αζερμπαϊτζάν

Η γερμανική ομάδα παραδέχτηκε πως πίεσε στα όρια με το setup της στο GP Αζερμπαϊτζάν, βλέποντας το Lewis Hamilton να έχει έντονο πόνο στην πλάτη μετά τον αγώνα στους δρόμους του Μπακού.

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, όμως είχε έντονη σωματική καταπόνηση στη διάρκειά του, η οποία τον εμπόδισε ακόμα και να βγει από το μονοθέσιο στη λήξη του. Τις πρώτες ώρες μετά το τέλος του αγώνα στο Μπακού, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, είχε αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Βρετανού στο ερχόμενο GP Καναδά. Αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο, φαίνεται πως δεν ισχύει πλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής, James Vowles

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την παρουσία του Hamilton στο Μοντρεάλ στο καθιερωμένο debrief της ομάδας στο YouTube, μετά από κάθε αγώνα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως ο Lewis είναι εδώ (εργοστάσιο της Mercedes) αυτό το πρωινό. Πέρασα λίγες ώρες μαζί του και είναι εντάξει. Θα βρίσκεται πίσω στο μονοθέσιο στο Μόντρεαλ. Είναι κορυφαίος αθλητής, ο οποίος θα πιέσει τα όρια αντοχής του εαυτού του και του μονοθεσίου. Αυτό κάνουν οι οδηγοί της Formula 1, αυτό είναι που τον κάνει εξαιρετικό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο James Vowles εξήγησε τι συνέβη στο GP Αζερμπαϊτζάν με την προσέγγιση της Mercedes με το setup.

«Σε αυτή την περίπτωση, πιέσαμε το μονοθέσιο και τους οδηγούς μας υπερβολικά. Τους υποβάλλαμε σε μεγάλη ενόχληση και απλά δε γίνεται να το επαναλάβουμε αυτό».

Photo: Mercedes-AMG

Ο Vowles αναφέρθηκε στο τι αισθάνθηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Hamilton στο μονοθέσιο:

«Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στο μονοθέσιο, απλά φαίνεται πως το μέγεθος της πίεσης στην πλάτη του, που προήλθε από τις αναπηδήσεις, του προκάλεσε ένα μούδιασμα και μάλλον το κρύωμα ήταν μία αντίδραση του οργανισμού σε αυτό. Συνεπώς, δεν υπήρχε κάτι σε κρύα θερμοκρασία, απλά ήταν η ανταπόκριση στην αντοχή του πόνου που υπέστη στη διάρκεια του αγώνα».

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes έκανε σύντομο σχόλιο για τα σχόλια άλλων οδηγών για το φαινόμενο porpoising:

«Οι οδηγοί μας δεν είναι οι μοναδικοί που υποφέρουν. Θα δείτε στα media ένα πλήθος σχολίων από αρκετούς οδηγούς, που έχουν τις ίδιες ενοχλήσεις και τον ίδιο πόνο. Έχουμε ευθύνη, τώρα, να εξασφαλίσουμε πως αυτό δε θα συνεχιστεί».

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Mercedes με το φετινό της μονοθέσιο, τη W13, βρίσκεται εύκολα στην 3η θέση στους κατασκευαστές με 161 πόντους.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Μπορείτε πλέον να ακούσετε όλες τις εκπομπές Slipstream στο Spotify πατώντας εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles