spot_img

Η Mercedes θέλει νίκη, όχι τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα

Στη Mercedes-AMG έχουν θέσει ως στόχο και προτεραιότητά του να σημειώσουν μια νίκη στο 2022 παρά να μονομαχήσουν την Scuderia Ferrari για την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Παρά την βελτιωμένη εμφάνισή της εντός πίστας και τη συνεχή παρουσία της στο βάθρο το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Mercedes-AMG δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Η πτώση από τα ψηλά στα χαμηλά στην φετινή χρονιά της Formula 1 μοιάζει να έχει πληγώσει τον εγωισμό της ομάδας και πιστεύουν πως η λύση είναι μονόδρομος.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, μίλησε για τις προτεραιότητες της ομάδας για τους δύο εναπομείναντες αγώνες της σεζόν.

«Η νίκη θα είναι και μια απόδειξη ότι το μονοθέσιό μας είναι έτοιμο να παλέψει για νίκες. Μπορούμε να τερματίσουμε στη 2η θέση επειδή οι άλλοι λάθος και απλά κερδίζουμε περισσότερους βαθμούς. Να τερματίσουμε μπροστά από τη Ferrari θα είναι κάτι σαν έπαθλο παρηγοριάς, γιατί είχαν καλύτερο μονοθέσιο στην αρχή της σεζόν. Θα είναι καλό να τερματίσουμε στην 2η θέση, αλλά δεν είναι προτεραιότητά μας. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε το μονοθέσιο ώστε να είναι γρήγορο στην πίστα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.


Με μόλις δυο αγώνες να απομένουν στη σεζόν η διαφορά της Mercedes και Ferrari στην 2η και 3η της κατάταξης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών είναι 40 βαθμούς. Σύμφωνα με το Αυστριακό όμως. δεν είναι στην φύση της ομάδας να δίνει μάχες για μέτρια αποτελέσματα.

«Μας αρέσει να μονομαχούμε και πάντα θέλουμε να αρπάζουμε την κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται. Οπότε είναι λογικό να είμαστε κάπως απογοητευμένοι. Έχουμε κάνει όμως μεγάλη πρόοδο. Παλεύουμε για νίκες, και τα δυο μονοθέσια μας παλεύουν για το βάθρο και είμαστε μπροστά από τη Ferrari. Οπότε πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι.»

Ο Wolff έκλεισε τις δηλώσεις του υπογραμμίζοντας πως τα περιθώρια λιγοστεύουν και πρέπει να είναι ρεαλιστές ως προς την απόδοσή τους στη σεζόν.

«Δεν έχω ποτέ αυτοπεποίθηση και πάντα βλέπω το ποτήρι μισοάδειο. Δεν υπάρχει κάτι θετικό να δω όταν τερματίζουμε στη 2η ή 4η θέση την ίδια στιγμή που η Red Bull μετρά 9 νίκες σερί. Έχουμε πολύ δουλειά μέσα στο χειμώνα με την ανάπτυξη του μονοθεσίου για να επιστρέψουμε στη μάχη του τίτλου».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles