spot_img

Πόσες «χυλόπιτες» έριξε ο Norris στη Red Bull;

O Christian Horner της Red Bull Racing παραδέχθηκε πως είχαν προσεγγίσει στο παρελθόν τον Land Norris ωστε να ενταχθεί στην οικογένεια της αυστριακής ομάδας.

Από μικρή ηλικία ο Lando Norris θεωροίτο ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να πετύχει πολλά στην καριέρα του. Ο 22χρονος Βρετανός ήταν στις ακαδημίες νέων οδηγών της McLaren, όμως είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ακόμη ομάδων. Μία από αυτές ήταν η Red Bull Racing, που είχε προσπαθήσει από το 2018 να κάνει δικό της τον Νόρις ώστε να τον τοποθετήσει στην Toro Rosso (vυν Scuderia AlphaTauri). Μερικά χρόνια αργότερα το ενδιαφέρον των «ταύρων»… ξαναζωντάνεψε, όμως η προσπάθεια κατέληξε και πάλι στο κενό.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ο Norris κάθε φορά που είχε συνομιλίες με την ομάδα του, κατέληγε να υπογράφει για τη McLaren.

«Έχουμε κάνει συνομιλίες με τον Λάντο τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά όμως που μιλούσαμε για την πιθανότητα να συνεργαστούμε, την επόμενη ημέρα πάντοτε υπέγραφε συμβόλαιο με τη McLaren. Πλέον έχει ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο και θα μείνει εκεί για πολλά χρόνια ακόμα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

O Νόρις έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2019 και έχει κατακτήσει μία pole position, ενώ έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα σε Grad Prix τη 2η θέση. Μάλιστα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του 1-2 της McLaren στην Ιταλία το 2021.

Φέτος, είναι ο μοναδικός οδηγός εκτός των έξι των Mercedes-AMG, Scuderia Ferrari και Red Bull Racing που έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών. Στο πρωτάθλημα οδηγών είναι στην 7η θέση με 111 βαθμούς και είναι αυτός που κρατά την McLaren ακόμα… ζωντανή στη μάχη για την 4η θέση με την Alpine στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles