spot_img

Η Mercedes υπερασπίζεται τη στρατηγική της

Στην Mercedes πιστεύουν πως η στρατηγική που ακολούθησαν με τον Lewis Hamilton στο GP Τουρκίας ήταν η σωστή, καθώς αν είχε μείνει με το ίδιο σετ ενδιάμεσων ελαστικών μέχρι το τέλος θα είχε χάσει περισσότερες θέσεις.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αν και έκανε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, εκκίνησε από την 11η θέση μετά από ποινή που δέχθηκε λόγω αλλαγής κινητήρα. Έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στον αγώνα, ανακτώντας γρήγορα θέσεις στο grid. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Βρετανός οδηγός διένυσε 51 γύρους με τα ενδιάμεσα ελαστικά, καθώς το οδόστρωμα παρέμεινε βρεγμένο σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Όντας στην 3η θέση και με τους υπόλοιπους οδηγούς να έχουν κάνει ήδη αλλαγή σε δεύτερο σετ ενδιάμεσων, κλήθηκε στα pits. 

Κατά την έξοδο βρέθηκε στην 5η θέση πίσω από τον Charles Leclerc, όπου και ολοκλήρωσε τον αγώνα. Η απόφαση αυτή βρέθηκε υπό αμφισβήτηση και από τον Hamilton, ο αρχιμηχανικός όμως της ομάδας Andrew Shovlin εξηγεί:

Εάν κρίνουμε από τον Ocon, το πόσο εύκολα δέχθηκε προσπεράσεις και έχασε χρόνο, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί θα μπορούσαμε να χάσουμε θέσεις. Αυτό ακριβώς είχαμε στο μυαλό μας και όχι μόνο τον ρυθμό που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Θα επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα είχαμε χάσει τουλάχιστον δυο ακόμη θέσεις.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο Esteban Ocon ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να μπει στα pits. Στο τέλος, τα ελαστικά είχαν πολύ μεγάλη φθορά έχοντας ολοκληρώσει 57 από τους 58 γύρους. 

Είναι φυσιολογικό για τον Lewis να είναι εκνευρισμένος με το αποτέλεσμα. Κάναμε μια μικρή σύσκεψη μαζί του και κατάλαβε τους λόγους που πήραμε αυτή την απόφαση στον αγώνα. Ίσως ήταν πιο δύσκολο για εκείνον, καθώς πίστευε πως θα καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο. Αυτή ήταν όμως η σωστή απόφαση, τόσο για την ομάδα όσο και για την δική του μάχη στο Πρωτάθλημα.     

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εν τέλει, ο Max Verstappen βρέθηκε ξανά πρωτοπόρος με διαφορά 6 βαθμών από τον Hamilton. 

Δείτε το GP Η.Π.Α. για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles