spot_img

Η νέα αεροτομή της Mercedes νόμιμη με τη «σφραγίδα» της FIA

H Mercedes-AMG όχι μόνο παρουσίασε μια πρωτοποριακή εμπρός αεροτομή στην W15, αλλά τέθηκε νόμιμη από την FIA και οι αντίπαλες ομάδες δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν. 

Αν κάτι τράβηξε την προσοχή του κόσμου της Formula 1 κατά την περίοδο των παρουσιάσεων των νέων μονοθεσίων ήταν η νέα Mercedes W15. To τελευταίο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας που θα οδηγήσει ο Lewis Hamilton πριν πάει στη Scuderia Ferrari δεν έχει μόνο νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, αλλά και ενδιαφέρουσες λύσεις.

Η εμπρός αεροτομή και η διάταξή της έκανε χρήστες των social media να… παραμιλούν. Αρκετοί μάλιστα προσπάθησαν να κάνουν τις δικές τους τεχνικές αναλύσεις και αμφισβήτησαν τη νομιμότητά της.

Βέβαια δεν κέντρισε το ενδιαφέρον μόνο των φίλων του σπορ αλλά και των τεχνικών τμημάτων των ομάδων που αξιολόγησαν το σχεδιασμό της W15. Αυτό έγινε διότι η διάταξη των στοιχείων της εμπρός αεροτομής είναι πρωτοφανής για τα σημερινά δεδομένα.

Είναι όμως νόμιμη; Σύμφωνα με το formu1a.uno η Mercedes-AMG επιβεβαίωσε πως ήδη έχει πάρει την έγκριση της FIA ώστε να αγωνιστεί με τη νέα εμπρός αεροτομή. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη γερμανική ομάδα, καθώς το 2020 όταν εξέπληξε τους πάντες με το DAS, είχε πάρει πρώτα έγκριση από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού πως είναι νόμιμο ώστε να το χρησιμοποιήσει.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, άνθρωποι από δύο διαφορετικές ομάδες δεν βρήκαν λόγους ώστε ο σχεδιασμός της εμπρός αεροτομής της Mercedes να είναι παράνομος. Το ζήτημα στην όλη υπόθεση είναι αν πηγαίνει κόντρα στο «πνεύμα» των τεχνικών κανονισμών της F1.

Σε αυτή την περίπτωση, η FIA δρα και αλλάζει τους κανονισμούς της επόμενης χρονιάς. Στο παρελθόν βέβαια τέτοιες κινήσεις έχουν δεχθεί κριτική, καθώς μειώνουν τις δυνατότητες των ομάδων να καινοτομήσουν.

Είναι όμως αρκετό αυτό ώστε η Mercedes να επιστρέψει στην κορυφή; Αναμφίβολα η W15 θα τραβήξει τα βλέμματα στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν που θα διεξαχθούν από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles