spot_img

Η παράδοση της Αυστραλίας που βγάζει πρωταθλήτρια τη Ferrari

H Scuderia Ferrari σύμφωνα με το παρακάτω στατιστικό αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια στους οδηγούς και στους κατασκευαστές. Θα συνεχιστεί όμως η παράδοση; 

Η Scuderia Ferrari κατάφερε να κερδίσει στο Grand Prix Αυστραλίας και επέστρεψε στις νίκες μετά το Grand Prix Σιγκαπούρης του 2023. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο της 1-2 μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν το 2022. Αναμφίβολα ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν εύκολο να προβλέψει κανείς.

Το σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 1996. Παραδοσιακά δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να κάνει το 1-2 στην Αυστραλία, μιας και στην πίστα της Μελβούρνης είχε συμβεί στο παρελθόν μόλις 7 φορές. Φέτος ήταν η 8η φορά που μία ομάδα στο Άλμπερτ Παρκ τερμάτισε στις δύο πρώτες θέσεις του αγώνα.

Ποια είναι όμως η ιστορική σημασία των 1-2 στο συγκεκριμένο σιρκουί; Κάθε φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στο Άλμπερτ Παρκ (τις προηγούμενες 7 δηλαδή), η ομάδα που το κατάφερε κέρδισε και τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα εκείνη τη σεζόν. Άραγε θα επαναληφθεί η ιστορία εφέτος;

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Με την εγκατάλειψη του Max Verstappen, η διαφορά στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών συρρικνωθεί μεταξύ των Red Bull Racing και Scuderia Ferrari. Ο Charles Leclerc είναι μόλις 4 βαθμούς πίσω από τον Verstappen, ενώ η ιταλική ομάδα βρίσκεται επίσης 4 βαθμούς μακριά από τους «ταύρους».

Τα 1-2 των ομάδων της Formula 1 στο Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας από το 1996 μέχρι σήμερα:

1996 – Williams, Damon Hill, Jacques Villeneuve

1998 – McLaren, Μίκα Χάκινεν, Ντέιβιντ Κούλθαρντ

2000 – Ferrari, Michael Schumacher, Rubens Barrichello

2004 – Ferrari, Michael Schumacher, Rubens Barrichello

2009 – Brawn GP, Jenson Button, Rubens Barrichello

2015 – Mercedes, Lewis Hamilton, Nico Rosberg

2016 – Mercedes, Nico Rosberg, Lewis Hamilton

2024 – Ferrari, Carlos Sainz, Charles Leclerc

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles