spot_img

GP Ιαπωνίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και στυλό και σημειώνουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα του GP Ιαπωνίας από τη θρυλική πίστα της Σουζούκα, τον τέταρτο αγώνα της F1 στο 2024.

Έπειτα από κενό μίας εβδομάδας η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Ιαπωνίας το τριήμερο 5-7 Απριλίου. Η πίστα της Σουζούκα θα φιλοξενήσει φέτος τον τέταρτο αγώνα της σεζόν σε μία ασυνήθιστη ημερομηνία, καθώς μέχρι και το 2023 ο αγώνας πραγματοποιείτο το φθινόπωρο. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά με τους αγώνες στην Ιαπωνία έτσι και φέτος, μας περιμένει πρωινό ξύπνημα, όμως όχι όσο… βάναυσο ήταν αυτό της Αυστραλίας.

Το σιρκουί της Σουζούκα ανήκει στη Honda και κατασκευάστηκε το 1962 ως πίστα δοκιμών της ιαπωνικής μάρκας. Μπορεί να έχει πλούσια ιστορία, ωστόσο εισήλθε στο πρόγραμμα της Formula 1 το 1987. Εκεί έχουν κριθεί πολλοί τίτλοι τα τελευταία χρόνια, με τελευταία περίπτωση να είναι του Max Verstappen το 2022.

Η πίστα έχει μήκος 5.807 μέτρα και αποτελείται από 18 στροφές. Μαζί με το Μονακό, είναι οι μοναδικές πίστες που διαθέτουν μόλις μία ζώνη DRS. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 53 γύρους. Τις περισσότερες νίκες έχει ο Michael Schumacher με 6 στο σύνολο, ενώ νικητής το 2023 ήταν ο Max Verstappen. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Lewis Hamilton από το 2019 με χρόνο 1:30,983.

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Έπειτα από τον αγώνα της Αυστραλίας, το πρωτάθλημα απέκτησε νέο ενδιαφέρον, καθώς η διαφορά στην κορυφή μειώθηκε δραματικά. Ο Max Verstappen έχει μόλις 4 βαθμούς απόσταση από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία οδηγών, ενώ στους κατασκευαστές η Red Bull Racing είναι επίσης 4 βαθμούς μπροστά από τη Scuderia Ferrari. H μάχη των δύο αναμένεται με αγωνία στη Σουζούκα.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C3 (μαλακή), C2 (μεσαία) και C1 (σκληρή) γόμες ελαστικών στην Ιαπωνία. Πρόκειται για τις πιο σκληρές γόμες ελαστικών από την γκάμα της ιταλικής φίρμας. Η ιδιομορφία και τα χαρακτηριστικά της Σουζούκα αναμένεται να μας προσφέρουν αγώνα δύο pit-stop.

To GP Αυστραλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+, ενώ το ελεύθερο ΑΝΤ1 θα μεταδόσει το Grand Prix σε μαγνητοσκόπηση.

Πρόγραμμα GP Ιαπωνίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 5 Απριλίου

05:30-06:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών/FP1

09:00-10:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών/FP2

Σάββατο 6 Απριλίου

05:30-06:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών/FP3

09:00-10:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές/QP

Κυριακή 7 Απριλίου

08:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles