spot_img

Η Petronas μένει με τη Mercedes, διαψεύδονται τα σενάρια για την Aramco

Ο βασικός χορηγός της Mercedes, η Petronas, υπενθύμισε τη μακροχρόνια δέσμευσή της στη γερμανική ομάδα, εν μέσω των φημών που υπήρξαν πως η συνεργασία τους θα λήξει πρόωρα.

Η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου από τη Μαλαισία είναι χορηγός και συνεργάτης της Mercedes από το 2010. Τα καύσιμα και λάδια της Petronas, τα οποία χρησιμοποιεί η Mercedes στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, έχουν συμβάλλει στην κυριαρχία της τελευταίας στην υβριδική εποχή. Το λογότυπο της Petronas εμφανίζεται στο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας από την έλευσή της στη Formula 1 το 2010, ενώ συμμετέχει και στην επίσημη ονομασία της. Η μεταξύ τους συνεργασία έχει ανανεωθεί σταδιακά αρκετές φορές και εκτιμάται πως το τρέχον συμβόλαιο τελειώνει το 2025.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρ’ όλα αυτά, αρκετές φήμες υπήρξαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχετικά με την παρουσία της Petronas στη Formula 1. Οι φήμες έλεγαν πως η εταιρεία από τη Μαλαισία θα τελείωνε τη συνεργασία της με τη Mercedes τη φετινή σεζόν, με την Aramco, επίσης εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, να την αντικαθιστά ως βασικός συνεργάτης της γερμανικής ομάδας από το 2022.

Οι φήμες βασίζονταν τόσο στο στόχο της Aramco να αναπτύξει περισσότερο την εμπλοκή της στη Formula 1, όσο και στη διεξαγωγή του GP Σαουδικής Αραβίας, καθώς η χώρα αποτελεί ταυτόχρονα και την έδρα της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου. Η τωρινή συνεργασία ανάμεσα στην Aramco και τη Formula 1 περιλαμβάνει εκτεταμένη διαφήμιση στις πίστες, αλλά και πλήθος αγώνων στα οποία η πρώτη έχει δικαιώματα στην επίσημη ονομασία του γεγονότος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Από την πλευρά της, πάντως, η Petronas ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγής της συνεργασίας της με Mercedes. Με κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο πλευρές διευκρίνισαν τα ακόλουθα:

Η Petronas και η Mercedes είναι συνεργάτες από το 2010 και έχουν μία μακροχρόνια σχέση συνεργασίας, με αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές. Την περασμένη χρονιά επεκτείναμε τη συνεργασία μας για έναν ακόμα πολυετή “κύκλο”. Είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στοχεύοντας σε νέες κορυφαίες επιδόσεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Petronas συνεχίζει την όποια εμπλοκή της με το περιβάλλον της Formula 1, παρά το γεγονός πως σκοπεύει ν’ αλλάξει το status της σε άλλες δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το καλοκαίρι είναι γνωστό πως η ομάδα που σπονσοράρει στο MotoGP, η Petronas Yamaha SRT, αλλάζει καθεστώς, με την εταιρεία από τη Μαλαισία να τερματίζει τη συνεργασία μαζί της.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles