spot_img

Το πρόγραμμα του MotoGP για το 2022

Το MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα για τη σεζόν του 2022, με συνολικά 21 αγώνες και δυο νέους προορισμούς σε Ινδονησία και Φινλανδία.

Η πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP της FIM θα πραγματοποιηθεί στο Qatar στις αρχές Μαρτίου (6-8) του 2022. Η δεύτερη στάση εντός του ίδιου μήνα θα γίνει για πρώτη φορά στην πίστα Mandalika International Street Circuit της Ινδονησίας. Ακολουθεί κενό μιας εβδομάδας, και εν συνεχεία το πρώτο σερί διπλών αγωνιστικών τριήμερων εντός Απριλίου σε Αργεντινή και Η.Π.Α. Παράλληλα, στο τέλος του μήνα έχουμε και την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αφετηρία η πίστα του Portimao στην Πορτογαλία στις 22 με 24 Απριλίου, με το πρόγραμμα Μαΐου και Ιουνίου να πλαισιώνεται από Γαλλία, Ιταλία, Καταλονία, Γερμανία και τέλος το GP Δανίας. Τελευταία αγωνιστική πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, διάρκειας τριών εβδομάδων, το GP Φινλανδίας όπου το MotoGP επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια στην πίστα του KymiRing.   

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Το δεύτερο μισό της σεζόν ξεκινάει στην πίστα του Silverstone για το Βρετανικό GP στις 5 με 8 Αυγούστου, ενώ ακολουθεί Αυστρία και Σαν Μαρίνο για τον 14ο και 15ο γύρο του Πρωταθλήματος. Το μοναδικό σερί τριών αγώνων (triple-header) για το 2022 θα λάβει μέρος σε Ισπανία, Ιαπωνία και τέλος Ταϊλάνδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και αρχές Οκτωβρίου.

Στην τελική ευθεία για το φινάλε του MotoGP θα είναι το Phillip Island της Αυστραλίας στις 16 Οκτωβρίου και στη συνέχεια το GP Μαλαισίας μία εβδομάδα μετά. Η αυλαία θα πέσει με τον πιο παραδοσιακό τρόπο πλέον στην πίστα Circuit Ricardo Tormo στη πόλη της Βαλένθια, στις 6 Νοεμβρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το τριήμερο χειμερινών δοκιμών θα πραγματοποιηθεί στις 22 με 24 Φεβρουαρίου, όπου οι ομάδες θα ταξιδέψουν στην πίστα Jerez της Ισπανίας.

Δείτε το πρόγραμμα του MotoGP για το 2022    

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles