spot_img

Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές ελαστικών για το 2021

Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές γομών στα ελαστικά της για τη σεζόν του 2021, με τις περισσότερες στην πλειονότητά τους να βασίζονται σε αυτές του 2020.

Παρόλο που η ιταλική φίρμα έτεινε στο παρελθόν να λαμβάνει σχετικές αποφάσεις ελάχιστες εβδομάδες πριν τον κάθε αγώνα, επέλεξε να προγραμματίσει την διαθεσιμότητα των ελαστικών για την κάθε γόμα σε όλο το φετινό καλεντάρι. Η προσέγγιση αυτή προέρχεται φυσικά από τους τρέχοντες περιορισμούς που έχει φέρει η πανδημία του Covid-19.

Η Pirelli θα προσφέρει στις ομάδες μια soft, μια medium και μια hard γόμα σε όλους τους αγώνες, αλλά ο ακριβής βαθμός σκληρότητας των ελαστικών θα διαφοροποιείται από πίστα σε πίστα. Για το 2021, οι διαθέσιμες γόμες βασίζονται σε αυτές που αξιοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, θα χρησιμοποιηθούν πιο μαλακά ελαστικά για τους αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν και τη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Alpha Tauri AT02

Καθώς η F1 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί διαφορετικά πρωτόκολλα λόγω του Covid-19, η ανερχόμενη σεζόν θα δει ξανά όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν προκαθορισμένο αριθμό ελαστικών για κάθε γόμα, σε όλους τους αγώνες. Προηγουμένως, οι ομάδες μπορούσαν να διαφοροποιήσουν ελαφρώς την επιλογή ελαστικών στους οδηγούς τους, ανάλογα με το πόσο συντηρητική ή επιθετική στρατηγική ήθελαν να ακολουθήσουν.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος όλοι οι οδηγοί θα έχουν διαθέσιμο τον ίδιο αριθμό σετ ελαστικών σε κάθε γόμα. Δηλαδή δύο σετ hard γόμας, τρία σετ medium και οκτώ σετ soft. Μπορεί οι επιλογές σκληρότητας ελαστικών να έχουν ήδη καθοριστεί, αλλά υπάρχει ακόμη το παράθυρο στους κανονισμούς που επιτρέπει αλλαγές μέχρι 15 ημέρες πριν την έναρξη ενός αγώνα, εφόσον προκύψουν ξαφνικές περιστάσεις που το επιβάλλουν.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα παρακάτω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μην χάσετε απόψε στις 21:00μμ τον εναρκτήριο αγώνα της δεύτερης σεζόν του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1 στο youtube. Μέχρι τότε, δείτε το GP Γαλλίας, τον Pre-Season αγώνα μας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles