spot_img

Τεχνική Ανάλυση: AlphaTauri AT02

Η AlphaTauri παρουσίασε την AT02 και ήρθε η ώρα για την δεύτερη Τεχνική Ανάλυση του Automotonews.gr για το 2021.

Η ομάδα μπαίνει στην δεύτερη σεζόν έχοντας το συγκεκριμένο όνομα. Από το 2006 μέχρι το 2019 την γνωρίζαμε ως Toro Rosso, με μία νίκη στην ιστορία της. Όμως, η ομάδα που κάποτε ονομαζόταν Minardi πλέον λέγεται AlphaTauri και το 2020 κατέκτησε τη δεύτερή της νίκη. Παραδόξως, η νίκη αυτή ήρθε και πάλι στην πίστα της Monza, εντός έδρας.

Διαβάστε επίσης: Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ξεκινά στην Βραζιλία

Η δεύτερη ομάδα της Red Bull ακολούθησε μια παράξενη τακτική. Στην παρουσίαση μάς έδειξε το μονοθέσιο του 2020, το οποίο είχε το livery του 2021. Το πραγματικό μονοθέσιο το είδαμε από φωτογραφίες render από το στούντιο. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει πως η AT02 δεν είναι στη πλήρη μορφή της. Αναμένουμε ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο στις χειμερινές δοκιμές.

Ας ξεκινήσουμε όμως την Τεχνική Ανάλυση στης AlphaTauri AT02.

Τεχνική Ανάλυση Alpha Tauri AT02

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε μια απευθείας σύγκριση με το μονοθέσιο του 2020. Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, βλέπουμε ένα διαφοροποιημένο ρύγχος, λίγο πιο στενό από του 2020. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα ξόδεψε token εξέλιξης, καθώς πρέπει να περάσει από homologation. Επιπλέον, η μύτη έχει αλλάξει λίγο, ενώ στο πλάι η «κάπα» που μεταφέρει τον αέρα στα bardgeboards και στο πάτωμα του μονοθεσίου έχει διαφορετική γωνία κλίσης.

Η εμπρός αεροτομή είναι διαφοροποιημένη στις άκρες σε σχέση με ό,τι είδαμε στο Άμπου Ντάμπι. Όμως, από τις φωτογραφίες αυτές είναι αρκετά spec και, όπως όλα δείχνουν, θα δούμε νέα έκδοση στο Μπαχρέιν.

Η ανάρτηση στο εξωτερικό μέρος των ψαλιδιών έχει υποστεί αλλαγές, ώστε να καθοριστεί η ανάλογη ροή του αέρα προς το υπόλοιπο μονοθέσιο.

Σε άλλες λεπτομέρειες, οι εισαγωγές αέρα φρένων είναι πολύ μεγαλύτερες, όμως η διάσταση αλλάζει ανάλογα με την πίστα και τις απαιτήσεις. Τέλος, με μια πρώτη ματιά, το πάνω μέρος των bardgeboards δίπλα στα ψυγεία έχει αλλάξει, ενώ η εισαγωγή αέρα πάνω από τον οδηγό παραμένει ίδια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream #39” με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.
Διαβάστε επίσης: Η Honda αλλάζει τη διάταξη του κινητήρα στην F1

Στο πλαϊνό μέρος βλέπουμε κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Τα πλαϊνά bardgeboards έχουν ντυθεί στα λευκά, κάτι το οποίο δεν το συνηθίζουν ιδιαίτερα οι ομάδες. Το εξωτερικό μέρος έχει υποστεί αλλαγές σε σύγκριση με το 2020. Το εσωτερικό παραμένει παρόμοιο με του 2020. Αυτό σημαίνει πως στις χειμερινές δοκιμές θα δούμε αρκετά μεγάλες αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα.

Τεχνική Ανάλυση Alpha Tauri AT02

Από το πανοραμικό πλάνο, βλέπουμε ακόμα περισσότερες αλλαγές στο 2021. Το κάλυμμα του κινητήρα έχει στενέψει στο πάνω μέρος δίπλα από τα ψυγεία. Αυτό δείχνει μια πιο επιθετική προσέγγιση στον τομέα ψύξης του μονοθεσίου από την Honda.

Το «coke bottle» παραμένει στις ίδιες διαστάσεις με το 2020 και υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος. Η AlphaTauri επέλεξε να συνεχίσει με το ίδιο κιβώτιο και την ίδια πίσω ανάρτηση με το 2020. Ο λόγος ήταν πως ήθελε να εστιάσει τις αλλαγές της στο εμπρός μέρος.

Επιπλέον, βλέπουμε τη δική της λύση όσον αφορά το πάτωμα. Σε σύγκριση με την McLaren, παρατηρούμε μια διαφοροποιημένη και πιο επιθετική στρατηγική.

Παρατηρούμε ακόμα ένα παράδοξο με την AT02 όταν την κοιτάμε από μια άλλη οπτική πανοραμικά. Το κάλυμμα του κινητήρα μαζί με τον χρωματισμό δημιουργούν ένα χαμόγελο, κάτι το ιδιαίτερα όμορφο.

Τεχνική Ανάλυση Alpha Tauri AT02

Στο πίσω μέρος βλέπουμε πως το κάλυμμα του κινητήρα έχει στενέψει ιδιαίτερα. Επιπλέον, παρατηρούμε μια ανάλογη λύση στην wastegate της εξάτμισης με αυτή του 2020.

Ο διαχύτης είναι ύποπτα λεπτομερής. Οι κανονισμοί του 2021 έχουν αλλάξει σημαντικά και στην AlphaTauri βλέπουμε μια αντίθεση σε σύγκριση με την McLaren που έπαιξε κρυφτό. Δεν αποκλείεται να αποτελεί μπλόφα η συγκεκριμένη έκδοση και να δούμε νέα λύση στο Μπαχρέιν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Συνολικά, η AT02 είναι ένα μονοθέσιο παρόμοιο με αυτό του 2020. Οι μεγάλες αλλαγές είναι στο εμπρός μέρος όπου η ομάδα ξόδεψε τα tokens της.

Την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου έχουμε την παρουσίαση της νέας Alfa Romeo, για την οποία θα παραθέσουμε την επόμενη Τεχνική Ανάλυση.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή στις 21:00μμ τον εναρκτήριο αγώνα της δεύτερης σεζόν του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1 στο youtube. Μέχρι τότε, δείτε το GP Γαλλίας, τον Pre-Season αγώνα μας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles