spot_img

Η Pirelli στοχεύει στα δύο pit-stop το 2018

Το πρωτάθλημα της F1 το 2018 θα μας βρει με διαφορετικές επιλογές στη στρατηγική, μιας και φέτος θα έχουμε περισσότερες στάσεις στα pit.

Το 2017, οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς έκαναν την Pirelli άκρως προσεκτική με τις επιλογές των γομών και των ελαστικό. Η ιταλική φίρμα ακολούθησε συντηρητική προσέγγιση και τα ελαστικά της ήταν αρκετά σκληρά. Αυτό οδήγησε τις ομάδες στο να κάνουν μόλις ένα pit-stop σε κάθε αγώνα τη περασμένη σεζόν.

Φέτος, θα δούμε την ένταξη της hyper-soft (ροζ) και της super-hard (πορτοκαλί) γόμας ελαστικών στη μεγάλη γκάμα της εταιρίας. Τώρα ο Mario Isola πιστεύει πως ο στόχος της Pirelli για δύο pit-stop είναι άκρως εφικτός.

Το να έχεις τρία pit-stop σημαίνει πως θα έχεις ελαστικά με πολύ μεγάλη φθορά. Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στους οδηγούς γιατί όταν πιέζεις πολύ το ελαστικό, χάνει απόδοση. Οπότε πιστεύω πως τα δύο pit-stop είναι η σωστή δίοδος. Αλλά και πάλι όλα εξαρτώνται από τα ελαστικά.

Στη συνέχεια μίλησε για την απρόβλεπτη εξέλιξη των μονοθεσίων και τι ρόλο παίζει η super-hard γόμα, η οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική.

Η τωρινή σκληρή γόμα είναι με το ανοικτό μπλε χρώμα. Είναι το επίπεδο της μέσης γόμας της προηγούμενης χρονιάς. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε την super-hard, απλά την παρουσιάσαμε ως μια εναλλακτική. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε την εξέλιξη των μονοθεσίων. Εάν στην Ισπανία δούμε πως η σκληρή γόμα φθείρεται πολύ γρήγορα, τότε θα διαθέσουμε την super-hard στο Silverstone και την Suzuka.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles