spot_img

Η Red Bull “επιστράτευσε” τον Newey και πάλι

Ο Adrian Newey επιστρέφει με έναν μεγαλύτερο σε ισχύ ρόλο στην Αυστριακή ομάδα, με στόχο τη βελτίωση της RB13.

O Βρετανός είχε αφήσει τον ρόλο του στην F1 σε δεύτερη μοίρα, καθώς τους τελευταίους μήνες ασχολείται με το hypercar της Aston Martin. Επειδή λοιπόν, ο Newey ήταν περισσότερο «τουρίστας» τους τελευταίους μήνες παρά εργαζόμενος στην ομάδα της F1, οι Christian Horner και Helmut Marko φαίνεται πως τον έπεισαν να είναι πιο ενεργός.

Το πολυαναμενόμενο αεροδυναμικό πακέτο που έφερε η Red Bull στο GP Ισπανίας, δεν έφεραν την ομάδα πιο κοντά σε Mercedes και Ferrari. O Horner δήλωσε, πως ο Newey είχε συνεισφέρει στο 50% του χρόνου του στο μονοθέσιο του 2017, ενώ μέχρι πρότινος άκουγε το feedback των οδηγών.

«Ακούει πολύ προσεκτικά το τι λένε οι οδηγοί. Είναι πολύ πρόθυμος να κατανοήσει το feedback τους και είμαι σίγουρος πως θα βελτιώσει το πακέτο μας ανάλογα. Έχει αναμειχθεί στο 50% του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ μετά το τεστ της Βαρκελώνης, ασχολήθηκε περισσότερο. Σίγουρα έχει κι άλλες υποχρεώσεις μέσα στη χρονιά, όμως η προσοχή του είναι μόνο στην F1».

Ο Newey τα τελευταία χρόνια, έχει εκφράσει την απογοήτευση του προς τους τεχνικούς κανονισμούς και την αεροδυναμική, πράγμα που τον απαξίωσε από το σπορ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles