spot_img

Η Red Bull γνωρίζει την ποινή για το Budget Cap και θέλει διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο η Red Bull Racing γνωρίζει ήδη εδώ και εβδομάδα την ποινή που της καθορίστηκε από την FIA, για την παραβίαση του cost cap, και προσπαθεί να διαπραγματευθεί με κάθε τρόπο.

Βρισκόμαστε ακόμα εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από την ομοσπονδία της Formula 1 σχετικά με την ποινή που θα δεχθεί η ομάδα της Red Bull έχοντας παραβιάσει το cost cap. Δεν έχει αποκαλυφθεί κατά πόσο η ομάδα υπερέβη το επιτρεπόμενο όριο δαπανών για τη σεζόν, αλλά υπολογίζεται πως το ποσό ανέρχεται κάπου στα 7 με 7.25 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του AMuS, Michael Schmidt, η ποινή έχει ήδη καθοριστεί δεν έχει γίνει όμως αποδεκτή από μεριά Red Bull η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν υπήρχε καμία παραβίαση.

«Η αγωνιστική ομάδα γνωρίζει εδώ και μια εβδομάδα την ποινή που θα αντιμετωπίσει και φημολογείται πως την επόμενη σεζόν ο χρόνος που θα έχουν διαθέσιμο στην αεροδυναμική σήραγγα θα μειωθεί κατά 25%. Η Red Bull όμως διαφωνεί με την απόφαση αυτή και η διαδικασία συνεχίζεται».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, λέγεται πως κατά την διάρκεια του τριημέρου στο Grand Prix Η.Π.Α. ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της FIA Mohammed Ben Sulayem με αντιπρόταση ως προς την ποινή. Παρ΄ όλα αυτά όπως τόνισε στην συνέχεια ο Schmidt, ο ίδιος ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να διευθετήσει το ζήτημα αυτό, καθώς δεν είναι στην αρμοδιότητά του.

«Από την μεριά της FIA μόνο η Red Bull είναι εκείνη που μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στην όλη υπόθεση. Αν παρθεί η απόφαση και με τους διαχειριστές του cost cap τότε το κεφάλαιο αυτό θα κλείσει οριστικά. Αλλιώς η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μέχρι και άλλους έξι μήνες.

]

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles