spot_img

Η Honda θέλει να “χτυπήσει” πρωτάθλημα στην τελευταία της χρονιά

Η Honda σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο κινητήρα για την τελευταία της σεζόν στην F1, με σκοπό να κλείσει τον κύκλο της στο σπορ κατακτώντας το πρωτάθλημα με την Red Bull.

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε εντελώς απροσδόκητα πως δεν θα συνεχίσει την εμπλοκή της στην F1 μετά το 2021, επικαλούμενη αλλαγές στο γενικότερο πεδίο δραστηριοποίησης της εταιρείας. Έτσι, επιδιώκει να ανασυγκροτήσει το τμήμα της, ώστε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη των μπαταριών στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Όταν επέστρεψε στην F1, η Honda αντιμετώπισε πάμπολλα προβλήματα αξιοπιστίας και οι κινητήρες της υπολείπονταν σημαντικά σε ισχύ από τον ανταγωνισμό. Το “διαζύγιό” της με τη McLaren, καθώς και τα θετικά πρώτα αποτελέσματά της με την Toro Rosso, έπεισε την Red Bull να την επιλέξει ως πάροχο κινητήρων για το 2019.

Η συνεργασία Red Bull/Honda προσέφερε τρεις νίκες και δύο pole positions κατά την περσινή σεζόν. Φέτος μετράει άλλη μια νίκη και, σε συνδυασμό με την καθοδική πορεία της Ferrari, έχει αποτελέσει τον μοναδικό ρεαλιστικό “αντίπαλο” της Mercedes. Ως θετική ανάμνηση για τη Honda αξίζει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί και η φανταστική νίκη της AlphaTauri, στο φετινό GP Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 3 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Honda, Takahiro Hachigo:

Θα κατασκευάσουμε έναν νέο κινητήρα για την επόμενη χρονιά, ώστε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα μαζί με τη Red Bull. Στα πρώτα τρία χρόνια της επιστροφής μας αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Ωστόσο, καταφέραμε να ανακάμψουμε και μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει σε 5 αγώνες. Επομένως, πιστεύω πως έχουμε ανταποκριθεί πολύ καλά στις απαιτήσεις, δεδομένων και των περιστάσεων. Είχαμε δύο επιλογές: το να συνεχίσουμε στην F1 και να ενισχύσουμε τη δυναμική της φίρμας ήταν η μία επιλογή. Η άλλη ήταν να αποστασιοποιηθούμε και να επικεντρώσουμε τις πρώτες ύλες μας στα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα. Υπήρξε μια μακρά συζήτηση γύρω από αυτές τις εναλλακτικές εντός του Τμήματος Διοίκησης. Μετά από πολλές συζητήσεις, αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε στην F1. Μας απομένουν πλέον 7 αγώνες για φέτος και όλη η επόμενη χρονιά, οπότε θέλουμε να πετύχουμε όσο καλύτερα αποτελέσματα γίνεται.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles