spot_img

Σαν σήμερα, 3 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1965, ο Graham Hill κέρδισε το Αμερικανικό Grand Prix στην πίστα του Watkins Glen για τρίτη φορά. Ο άσσος της BRM άφησε πίσω του τις δύο Brabham των Dan Gurney και Jack Brabham, ενώ ο πρωταθλητής Jim Clark εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1970, ο Pierre Veyron άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών. Ο βασικός οδηγός της Bugatti έμεινε γνωστός για τη νίκη του στις 24 ώρες του Le Mans το 1939, οδηγώντας μια Bugatti Type 57S μαζί με τον Jean-Pierre Wimille. Μετά την αναβίωσή της από τον Όμιλο της Volkswagen, η αυτοκινητοβιομηχανία της Bugatti ονόμασε το πρώτο της αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, την Veyron 16.4, προς τιμήν του ομώνυμου οδηγού.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1971, ο François Cevert πήρε τη μοναδική του νίκη στην F1, κερδίζοντας το Αμερικανικό Grand Prix στο Watkins Glen με την Tyrrell. Ο Γάλλος τερμάτισε 40 δευτερόλεπτα μπροστά από την BRM του Jo Siffert, με τον Ronnie Peterson της March να ολοκληρώνει το βάθρο.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1976, ο James Hunt κέρδισε το Grand Prix Καναδά στην πίστα του Mosport, μειώνοντας τη βαθμολογική διαφορά του από τον Niki Lauda στους 8 βαθμούς. Ο Carlos Pace της Brabham πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Jody Scheckter να τερματίζει τρίτος με την Tyrrell. Ο Lauda τερμάτισε μόλις όγδοος, σχεδόν ένα γύρο πίσω από τον βασικό διώκτη του για τον τίτλο.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1982, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος 6ωρος αγώνας στην πίστα του Fuji για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Νικήτρια ήταν η εργοστασιακή Porsche 956 των Jacky Ickx και Jochen Mass, αφήνοντας πίσω τη Lancia LC1 των Riccardo Patrese και Teo Fabi. Το αποτέλεσμα αυτό σήμανε πως η μάχη μεταξύ Ickx και Patrese για το πρωτάθλημα θα κρινόταν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη Μεγάλη Βρετανία και την πίστα του Brands Hatch.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2004, ο Dale Earnhardt Jr. κέρδισε τον αγώνα 500 μιλίων στην οβάλ πίστα της Talladega, παίρνοντας έτσι την πρωτοπορία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος NASCAR. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στην τελετή απονομής, απάντησε υβριστικά σε μια ερώτηση που του τέθηκε και τιμωρήθηκε με αφαίρεση 25 βαθμών και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles