spot_img

Η Red Bull συζητούσε με τη Ferrari για παροχή κινητήρων

Η Red Bull ήταν σε συζητήσεις με τη Ferrari ώστε να “φορέσει” και πάλι τους κινητήρες της ιταλικής φίρμας το 2022. 

Οι δύο πλευρές είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν. Το 2006, η Red Bull είχε μεταβεί από κινητήρες Cosworth σε αυτούς της Ferrari, όμως αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας. Ο τότε νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Adrian Newey, κατάφερε να πείσει την ομάδα να συνεργαστεί με τη Renault από το 2007. Η απόφαση αυτή αποδείχθηκε άκρως πετυχημένη, καθώς μαζί κατέκτησαν 4 σερί τίτλους σε οδηγούς και ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Πέντε ερωτηματικά για το GP Αυστρίας

Στα τέλη του 2020, η Honda ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν. Αυτό έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την Red Bull, η οποία μετά από πολύ καιρό ήταν ανταγωνιστική ως εργοστασιακή ομάδα.

Ο επικεφαλής της, Christian Horner, αποκάλυψε πως υπήρξαν συζητήσεις με όλους τους κατασκευαστές, όμως η πιο ένθερμη σε ενδεχόμενο συνεργασίας ήταν η Ferrari.

Ήταν απόλυτα φυσικό να πραγματοποιήσουμε συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές. Η Mercedes δεν ήθελε να συζητήσουμε και η Renault δεν είχε ως πλάνο να συνεργαστεί με μια ομάδα όπως η Red Bull. Η πιο πρόθυμη ήταν η Ferrari και είχαμε ορισμένες ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αλλά το να είσαι πελάτης, με όλες τις αλλαγές να έρχονται, θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο να δεχθούμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Στυρίας.

Εν συνεχεία τόνισε τη σημασία που έχει η Honda στη Red Bull και το γεγονός πως η συνεργασία τους θα επεκταθεί και μετά το 2021. Οι “Ταύροι” εξασφάλισαν τη τεχνογνωσία της Honda και θα συνεχίσουν με τους ίδιους κινητήρες στο νέο εργοστάσιο στο Milton Keynes.

Η Honda είναι μια φοβερή εταιρεία να συνεργαστείς μαζί τους. Απολαύσαμε κάθε στιγμή. Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, ήταν μονόδρομος για εμάς να πάρουμε τους κινητήρες της Honda. Οι συνεργασία μας με προμηθευτές κινητήρων έως αυτό το σημείο ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα μας. Δεν είχαμε ποτέ τον έλεγχο, όμως τώρα το να ελέγχεις το μέλλον σου είναι πολύ τολμηρό. Λυπούμαστε πολύ που η Honda θα αποχωρήσει όμως. Αποχωρούν επίσημα στο τέλος της σεζόν και είναι πολύ κρίμα, διότι θα θέλαμε να παραμείνουν περισσότερο. Στοχεύουμε του χρόνου να διατηρήσουμε μια μορφή συνεργασίας, αλλά δεν θα επεκταθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H Honda αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν, έχοντας τον καλύτερο κινητήρα και έχει φέρει τη Red Bull σε θέσει να διεκδικεί Πρωτάθλημα με τον Max Verstappen.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles