spot_img

Πέντε ερωτηματικά για το GP Αυστρίας

Το GP Αυστρίας αποτελεί τον ένατο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 και το automotonews.gr παρουσιάζει τα κύρια ερωτηματικά. 

Το GP Στυρίας αποτέλεσε έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα, ο οποίος όμως δεν μας κράτησε σε αγωνία όπως οι προηγούμενοι. Ο Max Verstappen πήρε μια άνετη νίκη με τον Lewis Hamilton και τη Mercedes να μην έχουν κάποια απάντηση η ρυθμό να απειλήσουν.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Ιουνίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Χωρίς όμως να χρονοτριβούμε, ας δούμε τα πέντε μεγαλύτερα ερωτηματικά αναφορικά με το GP Αυστρίας.

Ο παράγοντας βροχή

Όλο ακούμε για βροχή και όλο βροχή δεν βλέπουμε. Στην Ίμολα είδαμε έναν ανατρεπτικό αγώνα ο οποίος χάρισε άφθονο θέαμα. Για αυτό το τριήμερο οι προβλέψεις δείχνουν βροχή, βροχή και πάλι βροχή. Εάν έρθει ειδικά τη μέρα του αγώνα, πόσο θα αλλάξει τις ισορροπίες; Ποια ομάδα θα ευνοηθεί περισσότερο. Ευτυχώς και οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικοί υπό βρόχινες συνθήκες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Στυρίας. 

Τα ελαστικά

Στον αγώνα αυτόν η Pirelli θα φέρει τις πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της. Η πίστα του Red Bull Ring φημίζεται για τη μικρή φθορά προς τα ελαστικά. Όμως το ένα pit-stop φαντάζει δύσκολο προς ώρας, διότι στο σύνολο μπορεί να είναι η ταχύτερη στρατηγική.

Photo: Ferrari

Ferrari

Ευχάριστη έκπληξη ο ρυθμός της Ferrari στον αγώνα σε αντίθεση με τις κατατακτήριες. Το Red Bull Ring δεν ασκεί έντονες πλευρικές πιέσεις εκτός από δύο στροφές και αυτό είναι με το μέρος των κόκκινων. Ιδιαίτερα το overcut το ολοκλήρωσε άψογα ο Carlos Sainz. Θα μπορέσει να βρει το κάτι έξτρα η Ferrari ώστε να χτυπήσει στα ίσα McLaren και Alpha Tauri (Gasly).

Διαβάστε επίσης: Ο στόχος της Ferrari στο 2021

Lewis Hamilton

O Βρετανός έχει ένα σερί από τέσσερις ήττες και μερικούς αγώνες που θα ήθελε να ξεχάσει. Στο GP Στυρίας ήταν μακράν ανώτερος του teammate του όμως δεν μπορούσε να πιάσει τον Verstappen. Μάλιστα το να φτάνει σε σημείο να ζητά αναβαθμίσεις σημαίνει πως δεν είναι όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε. Εάν θέλει να κερδίσει τον Verstappen με ένα υποδεέστερο μονοθέσιο πρέπει να βρει απαντήσεις και σύντομα.

George Russell

Ο δεύτερος Βρετανός της πεντάδας για το GP Αυστρίας ήταν από τους πιο άτυχους την Κυριακή που μας πέρασε. Είχε ένα από τα καλύτερα τριήμερα της καριέρας του και ήταν εντός 10αδας με την αξία του. Αυτό έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με άλλους αγώνες όπου συγκυρίες τον έφερναν προς διεκδίκηση βαθμών. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν καταφέρει η Williams όχι μόνο να διατηρήσει το ρυθμό, αλλά και να παραμείνει μπροστά από αντιπάλους της. Σε περίπτωση βροχής βέβαια μιλάμε για ένα διαφορετικό σκηνικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς τι περιμένετε να δείτε στον ερχόμενο αγώνα; Θα δούμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα ανάμεσα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος;

Δείτε τη μεγάλη πρεμιέρα του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles