spot_img

Η Red Bull θέλει να καταρρίψει ένα μεγάλο ρεκόρ της Mercedes

Πέρα από παγκόσμιους τίτλους η Red Bull Racing έβαλε στο στόχαστρό της ένα ρεκόρ που κατέχει η μεγάλη της αντίπαλος στη Formula 1, Mercedes-AMG.

Το 2005 είδαμε για πρώτη φορά στη Formula 1 τη Red Bull Racing, την ομάδα που αναδύθηκε από τα απομεινάρια της Jaguar. Άμεσα έκανε αίσθηση στο σπορ αλλά κανένας δεν περίμενε να εξελιχθεί στο μεγαθήριο το οποίο είναι τώρα.

Βρισκόμαστε στο 2024 και ήδη οι «ταύροι» έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα, πριν καν συμπληρώσουν 20 χρόνια παρουσίας στο σπορ. Συνολικά 7 πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

Στη φετινή χρονιά μπορούν φυσικά να διεκδικήσουν ακόμη δύο τίτλους και έχουν το μομέντουμ από το 2023, μία από τις πιο κυρίαρχες σεζόν για μία ομάδα στο σπορ. Οι 21 νίκες σε 22 Grand Prix είναι κάτι που όλοι στο grid θα ζηλεύουν.

Σε συνδυασμό με τις 17 πρώτες θέσεις του 2022, η Red Bull Racing έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση στη λίστα με τις περισσότερες νίκες κατασκευαστών στη Formula 1 – 113 στο σύνολο.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Εντός του 2024 μπορεί να ανέβει κι άλλες θέσεις. Η Williams βρίσκεται στην 4η θέση με 114 νίκες στη Formula 1 από το 1978. Με δεδομένη την τωρινή της φόρμα, η βρετανική ομάδα δύσκολα θα κρατηθεί εκεί. Εξάλλου έχει να κερδίσει από το 2012 και το Grand Prix Ισπανίας δια χειρός Pastor Maldonado.

Τα δύσκολα ωστόσο είναι λίγο πιο ψηλά για τη Red Bull Racing. Εφόσον συνεχίζει να κυριαρχεί και φέτος μπορεί να ξεπεράσει και τη Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα έχει 125 νίκες και βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας, μόλις 12 νίκες μπροστά από τους «ταύρους». Σίγουρα η ομάδα των Toto Wolff και Lewis Hamilton θέλει να επιστρέψει στην κορυφή εφέτος, όμως οι πιθανότητες να κάνει κάτι τέτοιο είναι λίγες.

Οι ομάδες που δύσκολα θα πιάσει η RBR, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, είναι οι Scuderia Ferrari και McLaren. Οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες της F1 βρίσκονται στις θέσεις 1 και 2 με 243 και 183 νίκες αντίστοιχα.

Πόσες νίκες θα καταφέρει να πάρει η Red Bull Racing στο 2024;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles