spot_img

«Teammate Wars» McLaren: O Norris βρήκε το αντίπαλο δέος του

Τι συνέβη ανάμεσα στους Lando Norris και Oscar Piastri στο Teammate Wars της McLaren για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2023 αποτελεί πια μία ανάμνηση, όμως έχουμε ακόμα πολλά να καταγράψουμε σχετικά με αυτό. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε απολογισμό και γενικότερο… ταμείο για όσα είδαμε στις πίστες.

Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Ξεκινήσαμε από την ουραγό Haas F1, περάσαμε στην ένατη της περυσινής βαθμολογίας κατασκευαστών, Alfa Romeo F1, συνεχίσαμε με Scuderia AlphaTauri, τη Williams, την Alpine, την Aston Martin, τώρα ήρθε η ώρα της McLaren.

Η ιστορική ομάδα κατέλαβε στο τέλος την τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν, με τους Lando Norris και Oscar Piastri να κλέβουν πολλάκις την παράσταση.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον… εμφύλιο, όπου οι αριθμοί είναι ξεκάθαρα υπέρ του Βρετανού αλλά ο Αυστραλός είναι αυτός που μάλλον έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μετά από 22 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν στο εντυπωσιακό 17-5 υπέρ του Norris, που μάλιστα είχε και 7 παρουσίες στο βάθρο έναντι 2 του Piastri. Έτσι, παρότι αμφότεροι έφτασαν μέχρι τη δεύτερη θέση ως καλύτερο αποτέλεσμα, η συνολική βαθμολογική συγκομιδή τους απέχει πολύ: ο πιο έμπειρος πιλότος μάζεψε 205 βαθμούς ενώ ο rookie 97.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Παρόμοιο ήταν το προβάδισμα του Norris και στον ένα γρήγορο γύρο, αφού στις κατατακτήριες δοκιμές το μεταξύ τους σκορ ήταν 15-7. Ωστόσο, είχαμε ισοπαλία και στο καλύτερο πλασάρισμα στο grid – με τη δεύτερη θέση.

Όμως ο οδηγός από τη Μελβούρνη είχε περισσότερες εγκαταλείψεις – τρεις έναντι μόνο μίας του οδηγού από το Μπρίστολ.

Η αντιπαραβολή όσων έκαναν φέτος οι οδηγοί της McLaren

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί όμως, πως ο Piastri γεύτηκε μία χαρά που ο Norris δεν έχει γευτεί ακόμα σε 104 εκκινήσεις σε κανονικούς αγώνες. Αναφερόμαστε στη χαρά της νίκης, αφού πανηγύρισε στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ και γενικά, στα Σπριντήταν… σπρίντερ.

Οι Lando Norris και Oscar Piastri θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της βρετανικής ομάδας και το 2024.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles