spot_img

Η Williams εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής κινητήρων το 2026

Η ομάδα της Williams αναμένεται να πάρει σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με τον κατασκευαστή κινητήρων από το οποίο θα προμηθευτεί μονάδες ισχύος το 2026 και έπειτα.

Το 2026 οι μονάδες ισχύος στη Formula 1 θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πλαίσιο Τεχνικών Κανονισμών, το οποίο θα επικεντρωθεί στα βιώσιμα καύσιμα και το σύστημα ERS [Energy Recovery System]. Οι αλλαγές αυτές έχουν ως στόχο να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και το 2030, όπως επίσης και να τραβήξουν το ενδιαφέρον νέων κατασκευαστών.

Με την είσοδο νέων κατασκευαστών δεν είναι απίθανο πολλές ομάδες του grid να κυνηγήσουν μια νέα συνεργασία με προμηθευτή μονάδων ισχύος και ενδεχομένως εργοστασιακό στάτους, με την ελπίδα να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Ο επικεφαλής της Williams Racing, James Vowles, εν μέρει δεν αποκλείει το σενάριο αυτό για την ομάδα μελλοντικά.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την σχέση και συνεργασία που έχουμε με την Mercedes όλα αυτά τα χρόνια και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχουν κατασκευάσει κατά μέσο όρο τους καλύτερους κινητήρες του grid. Αυτή την στιγμή είμαστε στο σημείο όπου αξιολογούμε όλες τις πιθανές επιλογές που έχουμε. Θα πάρουμε την απόφαση εντός του 2023, αλλά με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Γενικά όμως δεν νομίζω από εδώ και πέρα να δούμε ομάδες τους grid να αλλάζουν τους συνεργάτες τους.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Η Williams προμηθεύεται μονάδες ισχύος από την Mercedes-AMG τα τελευταία εννέα χρόνια. Η βρετανική ομάδα μπορεί να μην θυμίζει τις δόξες του παρελθόντος στην Formula 1, ο Vowles όμως τονίζει πως έχουν βάλει μεγάλους στόχους και είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να τους πετύχουν.

«Αν το καλοσκεφτείς η πλειοψηφία των ομάδων που έχουν κατακτήσει Πρωταθλήματα είναι και οι βασικοί κατασκευαστές. Αυτή είναι και μια από τις βασικές δυσκολίες για κάθε άλλη ομάδα στο grid. Τώρα έχουμε ένα ρεαλιστικό στόχο και ως πρώτο βήμα είναι με τη βάση που έχουμε τώρα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα να βελτιωθούμε. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας σε ποιον κατασκευαστή θέλουμε να βασιστούμε. Για παράδειγμα, ποτέ δεν ξέρεις την κατεύθυνση που θα επιλέξεις στο αεροδυναμικό σχεδιασμός και έχει άμεση σχέση με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής».

Δείτε το GP Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles