spot_img

Η «Υπόθεση Horner» παίρνει νέες διαστάσεις – Επίσημη καταγγελία στην FIA

Για πολύ καιρό ακόμη θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την «Υπόθεση Horner», καθώς το ζήτημα τώρα έχει φτάσει μέχρι και την FIA.

Η «υπόθεση Horner» φαίνεται ότι θα συνεχίσει να μας αποαχολεί για καιρό ακόμα. Η γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση του επικεφαλής της Red Bull στη Formula 1 υπέβαλε επίσημη καταγγελία κατά του Βρετανού στον διεθνή φορέα διακυβέρνησης του αθλήματος, τη FIA. Η κίνηση της γυναίκας ακολουθεί δύο προηγούμενες καταγγελίες από πληροφοριοδότες που κατατέθηκαν στη FIA τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, η πρώτη καταγγελία εστάλη στην τηλεφωνική γραμμή δεοντολογίας και συμμόρφωσης της FIA στις 2 Φεβρουαρίου και έκανε άμεση αναφορά στη συμπεριφορά του Χόρνερ προς μια γυναίκα υπάλληλο, ζήτησε από τη FIA να το εξετάσει και εξέφρασε το φόβο ότι η Red Bull θα μπορούσε να προσπαθήσει να το καλύψει. Η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 6 Μαρτίου αναφερόταν στην πρώτη και προειδοποίησε ότι ο πληροφοριοδότης θα ενημερώσει στη συνέχεια τα μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωσή της, η FIA αναφέρει.

«Οι έρευνες και οι καταγγελίες διαχειρίζονται από τον αρμόδιο αξιωματικό συμμόρφωσης και, όπου κρίνεται απαραίτητο, από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Και τα δύο σώματα λειτουργούν αυτόνομα, εξασφαλίζοντας αυστηρή εμπιστευτικότητα καθ’ όλη τη διαδικασία».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Εκπρόσωπος της Red Bull Racing δήλωσε ότι η ομάδα δεν έχει ενημερωθεί για την καταγγελία και προτίμησε να μη σχολιάσει περαιτέρω. Ο 50χρονος Horner από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Η επίσημη καταγγελία της γυναίκας προς τη FIA ακολούθησε την απόφασή της να εφεσιβάλει την απόρριψη της καταγγελίας της από τη Red Bull, μετά από έρευνα που διεξήχθη από ανεξάρτητο δικηγόρο. Η Red Bull την ανέστειλε προσωρινά από τα καθήκοντά της την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κατηγορίες κατά του Horner έγιναν γνωστές στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ η έρευνα για τη συμπεριφορά του είχε ξεκινήσει σχεδόν ένα μήνα πριν. Η Red Bull ανέθεσε την έρευνα σε εξωτερικό δικηγόρο, και μετά την υποβολή της έκθεσής του, η εταιρεία αποφάσισε να απορρίψει την καταγγελία.

Η υπόθεση αποτελεί το επίκεντρο μιας εσωτερικής αντιπαράθεσης μέσα στη Red Bull, περιλαμβάνοντας τον Χόρνερ, τον Helmut Marko, τον τρεις φορές πρωταθλητή του κόσμου Μαξ Φερστάπεν και τον πατέρα του Jos, τον μάνατζερ του Verstappen, Raymond Vermeulen, και τους δύο μεγαλομέτοχους της εταιρείας, τον Oliver Montzlaff από την αυστριακή πλευρά και τον Chalerm Yoovidhya από την ταϊλανδέζικη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles