spot_img

Ιδού η νέα Mercedes W15, το τελευταίο «βέλος» του Hamilton

H Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα W15 του 2024, το τελευταίο μονοθέσιο της για τον Lewis Hamilton ο οποίος θέλει να κατακτήσει φέτος τον 8ο τίτλο της καριέρας του.

Ακόμη ένα κομμάτι του παζλ των παρουσιάσεων συμπληρώθηκε στον κόσμο της Formula 1. H Mercedes-AMG παρουσίασε σε εκδήλωση στην πίστα του Σίλβερστον τη νέα W15 E-Performance, με την οποία επιθυμεί να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

Έπειτα από δύο πολύ δύσκολες σεζόν, η γερμανική ομάδα άλλαξε προσέγγιση, ξεκίνησε το σχεδιασμό του μονοθεσίου από λευκή κόλλα χαρτί και φέτος θέλει να περάσει στην αντεπίθεση. Τα λάθη του παρελθόντος επιθυμεί να τα διορθώσει και παράλληλα να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο τη συνεργασία της με τον Lewis Hamilton.

Η W15 είναι σε όλα διαφορετική από την προκάτοχό της, W14. Εμφανισιακά, ο χρωματισμός κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς έχουμε ένα συνδυασμό ασημί με μαύρο. Επιπλέον το μπλε της Petronas και το κόκκινο της Ineos ολοκληρώνουν το «ψηφιδωτό».

Από πλευράς σχεδιασμού, η νέα Mercedes W15 διαφέρει σημαντικά από κάθε άλλο μονοθέσιο που έχουμε δει μέχρι τώρα. Από την εμπρός αεροτομή και το ρύγχος, στις εισαγωγές αέρα και τα πολύ επιθετικά sidepods που δημιουργούν τεράστιο «downwash» ώστε η ροή αέρα να διοχετεύεται με επιτυχία στην επιφάνεια του δαπέδου και στο διαχύτη.

Ακούστε  την εκπομπή για την F1, Slipstream, με την ανάλυση των παρουσιάσεων των Haas, Williams, Stake F1 και Alpine. Πατήστε το παρακάτω Link.

Ο στόχος της Mercedes είναι ξεκάθαρος. Θέλει να κοντράρει και να κερδίσει στ ίσα τη Red Bull Racing. Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολούθησε για το 2024 ευελπιστεί να τη φέρει στη σωστή κατεύθυνση και στα χέρια των Lewis Hamilton και George Russell να πάρει νίκες και γιατί όχι, το πρωτάθλημα.

Photo: Mercedes, Finn Pomeroy

Οι δύο οδηγοί αναμένεται να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση από την W15. H γερμανική ομάδα θα πραγματοποιήσει το shakedown της στην πίστα του Σίλβερστον και πρόκειται για μία πολύ σημαντική ημέρα. Τα δεδομένα που θα καταφέρουν να συλλέξουν και η αίσθηση που θα έχουν οι Hamilton και Russell θα είναι κρίσιμοι παράγοντες για την εξέλιξη της σεζόν.

Έπειτα, η Mercedes θα στρέψει την προσοχή της στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν που θα πραγματοποιηθούν στις 21-23 Φεβρουαρίου. Θα έχει όπως όλες οι ομάδες τρεις μέρες στη διάθεσή της ώστε να αξιολογήσει το νέο της δημιούργημα και να βρει το κατάλληλο set-up.

To 2023, η Mercedes τερμάτισε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 409 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles