spot_img

Indy 500 QP: Στην pole position ένας Andretti μετά το 1987

Ο Marco Andretti ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο Fast 9 Shootout, κατακτώντας την pole position για το φετινό Indy 500 και δημιουργώντας προσδοκίες για έναν συναρπαστικό αγώνα.

Μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών, οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν το Σάββατο, 15 Αυγούστου. Οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα και ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους, με τον καλύτερο μέσο όρο ωριαίας ταχύτητάς τους σε τέσσερις γύρους να καθορίζει την θέση τους στην τελική σχάρα εκκίνησης. Λόγω των μόλις 33 επισημοποιημένων συμμετοχών, η διαδικασία των “μπαράζ” πρόκρισης στον αγώνα δεν χρησιμοποιήθηκε για φέτος. Ως εκ τούτου, όλοι οι οδηγοί είχαν το πράσινο φως για την εκκίνηση του αγώνα, ανεξαρτήτως της τελικής τους επίδοσης.

Μετά το τελικό “κλείδωμα” των θέσεων 10-33, οι ταχύτεροι εννιά της πρώτης διαδικασίας προκριματικών επανήλθαν την Κυριακή σε μια επιπρόσθετη διαδικασία, στην οποία κρίθηκε η pole position καθώς και οι υπόλοιπες θέσεις του grid.

Η πρώτη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου βρήκε την Andretti Autosport να κυριαρχεί απόλυτα καταλαμβάνοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Η περσινή νικήτρια ομάδα της Penske υστέρησε απροσδόκητα σε απόδοση, με τα τρία από τα τέσσερα μονοθέσιά της να κατατάσσονται εκτός 20άδας. Ο Marco Andretti ήταν ο επικεφαλής στην κατάταξη, με τους τέσσερις ταχύτερους γύρους να υπολογίζονται στα 231.351 mph. Οι Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi και James Hinchcliffe ακολούθησαν, με πολύ μικρές διαφορές στην ταχύτητά τους. Η επίδοση του Andretti είναι αρκετά αξιοσημείωτη, δεδομένου πως ο εγγονός του θρύλου Mario Andretti κατέγραψε την ταχύτερη προσπάθειά του πολύ αργότερα μέσα στη μέρα, σε πολύ πιο ζεστές συνθήκες.

Τα μονοθέσια με κινητήρα Chevrolet αντιμετώπισαν δυσκολίες και δεν βρήκαν εύκολα ρυθμό. Ο Rinus Veekay εκπροσώπησε μόνος την φίρμα στο Fast 9, σημειώνοντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών. Ο 19χρονος Ολλανδός ακολουθήθηκε από έναν άλλον rookie, τον Alex Palou. Ο νεαρός Ισπανός προκρίθηκε επίσης στο Fast 9 με τον 7ο ταχύτερο μέσο όρο.

Διαβάστε επίσης: Indy 500 Practice – Ταχύτερος ο Andretti, ερωτηματικά για Alonso

Ο Fernando Alonso δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό μετά το ατύχημά του την Πέμπτη. Η τελική του επίδοση στα 228.768 mph τον κατέταξε μόλις στην 26η θέση του grid, με τους έτερους οδηγούς της Arrow McLaren SP (Patricio O’Ward και Oliver Askew) να ξεπερνούν τον έμπειρο Ισπανό.

Το Fast 9 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου και αποτελούταν από τους Marco Andretti, Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi, James Hinchcliffe, Scott Dixon, Rinus Veekay, Alex Palou, Graham Rahal και Takuma Sato. Μετά από μια εντυπωσιακή περίοδο, ο Marco Andretti κατέκτησε την pole position με επίδοση στα 231.068 mph. Έτσι, έγινε ο πρώτος Andretti που θα εκκινήσει πρώτος στο ιστορικό event, μετά τον Mario Andretti το 1987. Δεύτερος ήταν ο Scott Dixon, μόλις 0.017 mph πιο αργός. Τρίτος θα εκκινήσει ο Takuma Sato, ενώ ο νεαρός Rinus Veekay σημείωσε την καλύτερη επίδοση κατατακτήριων δοκιμών από rookie στην ιστορία του αγώνα, καθώς θα εκκινήσει από την 4η θέση. Την 9άδα ολοκλήρωσαν οι Ryan Hunter-Reay, James Hinchcliffe, Alex Palou, Graham Rahal και Alexander Rossi.

Τα φώτα στρέφονται πλέον στις 23 Αυγούστου και τον αγώνα της Κυριακής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα Qualifying και Fast 9 Shootout – Indy 500

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles