spot_img

Jock Clear: Ο Leclerc είναι οδηγός με δυνατή ψυχολογία

Ο Charles Leclerc, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη Formula 1 μόλις τέσσερα χρόνια, έχει ήδη εντυπωσιάσει την πλειοψηφία του κοινού του αθλήματος. Η πιο εντυπωσιακή του ικανότητα, σύμφωνα με τον Jock Clear, είναι η δυνατή του ψυχολογία.

Ο Jock Clear, αρχιμηχανικός της Ferrari, έχει συνεργαστεί στο χώρο της Formula 1 με μια πληθώρα οδηγών, όπως ο Michael Schumacher και ο Jacques Villeneuve. Ήταν και από τα βασικά άτομα που βοήθησαν στην μετακίνηση του Leclerc από τη Sauber στη Ferrari, στο τέλος της πρώτης του σεζόν στο άθλημα. Μιλώντας στο τελευταίο podcast της Formula 1 “Beyond the Grid”, ο Clear ρωτήθηκε τι τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στον Leclerc. Η απάντηση ήταν άμεση: “Η δυνατή του ψυχολογία.”

Ανάμεσα στους οδηγούς με τους οποίους έχω δουλέψει, αν μου ζητήσετε “πες μας ένα χαρακτηριστικό για κάποιον οδηγό στο οποίο πραγματικά ξεχωρίζει”, αναφερόμενος στον Leclerc θα έλεγα “η δυνατή του ψυχολογία”. Είναι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε επίσης: Marko – Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις ποινές για το Spa

Μιλώντας λεπτομερώς στη συνέχεια, εξήγησε την πορεία του Leclerc στη Ferrari. Τόνισε επίσης το πόσο ξεχωρίζουν οι ικανότητές του στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που φανερώνει ότι αποδίδει κάτω από πίεση, εξαιτίας της δυναμικής του νοοτροπίας.

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε το πόσο ικανός οδηγός είναι ο Leclerc, καθώς τον έχουμε συνηθίσει ως οδηγό ομάδας του midfield. Είναι όμως εντυπωσιακό αυτό που κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στη Ferrari, δίπλα στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel. Είναι πολύ σπουδαίο για την ηλικία του. Έχουν υπάρξει στιγμές που δυσκολευόταν με το μονοθέσιο, που δεν ήταν τόσο γρήγορος. Υπήρξαν φορές που έφθειρε τα ελαστικά του δύο φορές πιο γρήγορα από τον teammate του. Κι όμως, δεν είναι απλά γρήγορος, είναι πολύ γρήγορος.

Έχουμε δει επίσης το πόσο καλός είναι στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό είναι μία πολύ καλή απόδειξη της δυνατής ψυχολογίας που διαθέτει, κάτι που είναι πολύ βασικό στον ένα γύρο. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, σαμ να εκτελείς πέναλτι στο Euro, εκεί υπάρχει πίεση. Πρέπει να πετύχεις άμεσα, δεν υπάρχει η “επόμενη φορά”. Η ικανότητά του αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο καλός είναι στο ψυχολογικό κομμάτι. Σε όλες τις συζητήσεις και τη γενικότερη πίεση που υπάρχει στο παρασκήνιο, είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το πόσο λίγο επηρεάζεται από αυτά όταν αγωνίζεται.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Συνεχίζοντας, ο Clear πιστεύει πως ο Leclerc θα τα πάει πολύ καλά σε μία πιθανή μάχη για το πρωτάθλημα, αν η Ferrari έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο του χρόνου. Αποδέχεται τα λάθη που έχει κάνει τα δυόμιση χρόνια παρουσίας του στην ιταλική ομάδα. Τονίζει, όμως, την ικανότητά του να ανακάμψει από αυτά, μαχόμενος με τον Max Verstappen ή τον Lewis Hamilton για μία ολόκληρη σεζόν.

Σε πρώτη φάση θα έλεγα πως είναι απόλυτα έτοιμος να παλέψει για το πρωτάθλημα. Γνωρίζω βέβαια πως η πίεση του πρωταθλητισμού είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Δε συγκρίνεται με τα χαμηλότερα επίπεδα του grid. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε μορφής πίεση που έχει συναντήσει έως τώρα. Ασφαλώς και έχει κάνει λάθη, όπως κάθε οδηγός. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Max [Verstappen] έχει κάνει λάθη στην αρχή της καριέρας του, δεν υπάρχει όμως κάποιος που να ισχυρίζεται πως δεν είναι έτοιμος να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.

Έως τώρα [ο Leclerc] έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε πρόκληση που του παρουσιάστηκε και έχει δείξει την απαιτούμενη ικανότητα να βελτιωθεί μέσα από τα λάθη του. Εάν κάποιος οδηγός μάχεται για το πρωτάθλημα, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Hamilton ή τον Verstappen και θα είναι δύσκολο. Θα γίνουν λάθη, θα χαθούν κάποιοι πόντοι. Όμως είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει. Δε θα απογοητευτεί όπως, για παράδειγμα, αν κάνει κακές κατατακτήριες δοκιμές και εκκινήσει 13ος. Θα το αποδεχτεί, θα το αντιμετωπίσει και θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην pole position στον επόμενο αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Charles Leclerc είναι από τους οδηγούς της νέας γενιάς που έχει ξεχωρίσει ως τώρα με την απόδοσή του. Μένει να του δοθεί η ευκαιρία και να αποδείξει αν είναι ικανός να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα οδηγών.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles