spot_img

Marko: Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις ποινές για το Spa

Όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου πριν η ομάδα της Red Bull δεχθεί ποινές για αλλαγή κινητήριων μονάδων, δήλωσε ο Helmut Marko που είναι υπέρμαχος της αντικατάστασης τους το συντομότερο δυνατόν και συνεπώς να δεχθούν τις ποινές όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ως γνωστόν, οι κανονισμοί του πρωταθλήματος της Formula 1 επιτρέπουν την προγραμματισμένη αλλαγή των κινητήριων μονάδων των μονοθεσίων αποκλειστικά και μόνο τρεις φορές κατά την διάρκεια της σεζόν, χωρίς επιβολή ποινής. Σε περίπτωση που χρειαστεί οποιοδήποτε μονοθέσιο επιπλέον μία ή περισσότερες αντικαταστάσεις κινητήρων, δέχεται τις ανάλογες ποινές με τα κομμάτια τα οποία έχουν αντικατασταθεί.

Ο Max Verstappen δέχθηκε την τρίτη αλλαγή κινητήριας μονάδας πριν το Grand Prix της Ουγγαρίας, αφού βρέθηκε ένα εκτενές ράγισμα ανάμεσα σε αυτή και την εξάτμιση του μονοθεσίου.

Στην απέναντι πλευρά του γκαράζ, ο Sergio Perez χρησιμοποιούσε κατά την διάρκεια του Grand Prix Ουγγαρίας την δεύτερη κινητήρια μονάδα. Όμως, μετά το χάος της πρώτης στροφής καθώς και των έντονων συγκρούσεων που υπέστη το μονοθέσιο, την καθιστά πλέον μη λειτουργική, όπως αποκάλυψε ο Christian Horner αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

Όπως είναι κατανοητό, η αλλαγή του κινητήρα στο μονοθέσιο του Perez δεν θα του κοστίσει καμία απολύτως ποινή στην εκκίνηση του Βελγικού Grand Prix, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν ισχύει για τον Ολλανδό team-mate του.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Όμως, το γεγονός ότι η πίστα του Spa θεωρείται ως μια από τις πιο γρήγορες στο καλεντάρι, ο Marko θεωρεί πως θα πρέπει να πάρουν το ρίσκο της τοποθέτησης μιας τέταρτης (4ης) μονάδας ισχύος στο μονοθέσιο του Verstappen. Όπως δήλωσε στην συνέχεια, “Είναι κάτι που προϋποθέτει σκέψη και υπολογισμό“.

Έχοντας βρεθεί επικεφαλής στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος ο Max, καθώς και το γεγονός ότι από το Βρετανικό Grand Prix και μετά η πρωτοπορία του πρωταθλήματος άρχισε να χάνεται μέχρι που αντιστράφηκε στο Ουγγρικό Grand Prix, δεν θα είναι καθόλου εύκολο για την ομάδα της Red Bull να επιστρέψει στην πρωτοπορία εφόσον δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη από μεριά τους, δήλωσε ο Helmut Marko.

Επίσης αναφέρει πως ο Verstappen, παρά τους δύο συνεχόμενους καταστροφικούς αγώνες, δεν έχει χάσει το κίνητρο και την όρεξη για την νίκη, κάτι το οποίο μένει να φανεί στην πίστα.

Επιπλέον, ο Christian Horner με έντονη αγανάκτηση μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Είναι δύσκολο να ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα θα δεχόμαστε ποινές χωρίς να έχουμε κάνει οποιαδήποτε λάθος, είτε εμείς είτε η Honda.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles