spot_img

Καλύτερα και πιο ασφαλή ελαστικά ζητάει ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton αναφέρθηκε στο θέμα των ελαστικών και το γεγονός πως η συντήρηση στους αγώνες είναι κάτι το οποίο δεν θέλουν ούτε οι οδηγοί, ούτε οι οπαδοί.

Ο Βρετανός έφτασε στις τέσσερις νίκες στο 2020 με μια άνετη επικράτηση στην Βαρκελώνη, αυξάνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία στους 37 βαθμούς από τον Max Verstappen. O 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, εκτέλεσε άψογα την στρατηγική του, έκανε την επιλογή της medium γόμας στο τέλος και πλέον θέλει άλλες τρεις νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Michael Schumacher.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τώρα όμως ο Hamilton στέκεται στο θέμα των ελαστικών για ακόμα μια φορά, μιλώντας ενάντια στις σημερινές γόμες οι οποίες επιβάλλουν τη συντήρηση και μειώνουν τις μάχες εντός πίστας. Όμως, ο ίδιος δεν περιμένει σοβαρές αλλαγές πριν το 2022.

Αυτή τη στιγμή, κάνουμε τεράστια συντήρηση στους αγώνες. Δεν νομίζω πως αυτό το θέλουν οι οπαδοί μας. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε οι οδηγοί. Να κάνεις συντήρηση πίσω από ένα άλλο μονοθέσιο, να είσαι αρκετά δευτερόλεπτα πίσω επειδή δεν είναι σωστά τα ελαστικά. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Pirelli. Να βοηθήσουμε να φτιάξει καλύτερα ελαστικά, αν μπορεί. Πρέπει να τους ασκήσουμε μεγάλη πίεση στο μέλλον. Δυστυχώς πέρυσι δεν έκαναν καλή δουλειά με τα ελαστικά για το 2020, οπότε έπρεπε να κρατήσουν αυτά του 2019 για φέτος. Στο παρελθόν, στη λίστα με τους στόχους απόδοσης των ελαστικών, οι οδηγοί δεν επιτρέπονταν να έχουν άποψη. Γι’ αυτό πήγα ως εκπρόσωπος των οδηγών πέρυσι στο Παρίσι. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να έχουν σωστούς στόχους απόδοσης, γιατί εδώ και χρόνια δεν γίνεται σωστά. Πιθανότατα δεν θα τα καταφέρουν του χρόνου, αλλά το 2022 χρειαζόμαστε καλύτερα ελαστικά. Θέλουμε να έχουμε περισσότερη πρόσφυση, περισσότερη ασφάλεια και να μας επιτρέπει να οδηγούμε κοντά στα άλλα μονοθέσια ώστε να δίνουμε στους οπαδούς καλύτερο θέαμα.

Ο Hamilton είναι από τους οδηγούς που δεν αφήνει ασχολίαστα τα ελαστικά και πολλές φορές έχει κατακρίνει την Pirelli που μπήκε στο σπορ το 2011. Όμως αν οι οδηγοί δεν είναι ικανοποιημένοι και οι απαιτήσεις τους θα κάνουν καλύτερο το θέαμα, τότε ποιοι είμαστε εμείς που θα τους πούμε όχι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε σήμερα στις 20:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Ισπανίας και ανάλυση όλων των τεκταινόμενων της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles